Ainekset
4 munaa
2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
Vuokaan
voita, korppujauhoja
Kostutus
2 dl maitoa
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
Passion curd
5 passiohedelmää
yhden sitruunan mehu
2 munankeltuaista
2 ½ dl Dansukker Luomuruokosokeria
1 rkl Maizena-maissitärkkelystä
50 g huoneenlämpöistä voita
Vaniljakreemi
4 munankeltuaista
½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
2 rkl Maizena-maissitärkkelystä
2 ½ dl kuohukermaa
25 g huoneenlämpöistä voita
Pinnalle
3 dl kuohukermaa
200 g maitorahkaa
¾ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 l tuoreita mansikoita ja muita marjoja
Ohjeet
Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi valkoiseksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kääntele taikina tasaiseksi.
Voitele ja jauhota kakkuvuoka (halk. noin 24 cm) ja kaada taikina vuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa, kunnes kakku alkaa irrota vuoan reunoilta (noin 30 minuuttia). Jäähdytä ja leikkaa kolmeen osaan.
Valmista passiohedelmätäyte.
Halkaise passiohedelmät ja koverra siemenet kasariin. Purista joukkoon sitruunamehu. Lisää keltuaiset, sokeri ja maissitärkkelys. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin viisi minuuttia. Jäähdytä hetki ja vatkaa joukkoon voi muutamassa erässä voimakkaasti vatkaten.
Valmista vaniljakreemi.
Vaahdota keltuaiset, sokerit ja maissitärkkelys kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kerma munaseokseen sekoittaen. Laita seos kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Ota kattila liedeltä, kun kreemi on sakeaa. Kaada kreemi kulhoon ja lisää voi muutamassa erässä koko ajan voimakkaasti vatkaten. Laita jääkaappiin hetkeksi.
Kostuta kakkupohjat vaniljasokerilla maustetulla maidolla ja jaa toiseen kerrokseen passion curd ja toiseen vaniljakreemi.
Vaahdota kuorrutteen kerma ja vatkaa joukkoon rahka ja sokerit. Tarkista maku. Levitä kuorrute kakun pinnalle ja reunoille ja koristele tuoreilla mansikoilla.
Vinkki!
Viipaloi tuoreita mansikoita myös vaniljakreemitäytteen päälle.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Sitrushedelmien aika
Monikäyttöiset sitrukset antavat pirteää makua erilaisiin leivonnaisiin, jälkiruokiin, ruokiin, juomiin, hilloihin ja marmeladeihin.
Hilloa pakastemarjoista
Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!
Herkullisia broileriruokia
Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.
Kuumaa juomaa
Kuumat juomat maistuvat talvipakkasella. Klikkaa erilaisten tee-, kahvi- ja kaakaojuomien resepteihin.
Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?
Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.
Muffinit ja kuppikakut
Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.