Mansikkakakku passio-vaniljatäytteellä

Kesäisen mansikkakakun täytteenä on passion curd- tahnaa ja vaniljakreemiä.

10–12 palaa

1½ tuntia

Arviot (40 kpl)

Ainekset

4 munaa
2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
Vuokaan
voita, korppujauhoja
Kostutus
2 dl maitoa
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
Passion curd
5 passiohedelmää
yhden sitruunan mehu
2 munankeltuaista
2 ½ dl Dansukker Luomuruokosokeria
1 rkl Maizena-maissitärkkelystä
50 g huoneenlämpöistä voita
Vaniljakreemi
4 munankeltuaista
½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
2 rkl Maizena-maissitärkkelystä
2 ½ dl kuohukermaa
25 g huoneenlämpöistä voita
Pinnalle
3 dl kuohukermaa
200 g maitorahkaa
¾ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 l tuoreita mansikoita ja muita marjoja

Ohjeet

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi valkoiseksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kääntele taikina tasaiseksi.

Voitele ja jauhota kakkuvuoka (halk. noin 24 cm) ja kaada taikina vuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa, kunnes kakku alkaa irrota vuoan reunoilta (noin 30 minuuttia). Jäähdytä ja leikkaa kolmeen osaan.

Valmista passiohedelmätäyte.

Halkaise passiohedelmät ja koverra siemenet kasariin. Purista joukkoon sitruunamehu. Lisää keltuaiset, sokeri ja maissitärkkelys. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin viisi minuuttia. Jäähdytä hetki ja vatkaa joukkoon voi muutamassa erässä voimakkaasti vatkaten.

Valmista vaniljakreemi.

Vaahdota keltuaiset, sokerit ja maissitärkkelys kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kerma munaseokseen sekoittaen. Laita seos kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Ota kattila liedeltä, kun kreemi on sakeaa. Kaada kreemi kulhoon ja lisää voi muutamassa erässä koko ajan voimakkaasti vatkaten. Laita jääkaappiin hetkeksi.

Kostuta kakkupohjat vaniljasokerilla maustetulla maidolla ja jaa toiseen kerrokseen passion curd ja toiseen vaniljakreemi.

Vaahdota kuorrutteen kerma ja vatkaa joukkoon rahka ja sokerit. Tarkista maku. Levitä kuorrute kakun pinnalle ja reunoille ja koristele tuoreilla mansikoilla.

Vinkki!
Viipaloi tuoreita mansikoita myös vaniljakreemitäytteen päälle.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Maustekakku

Joulun parhaat kahvikakut

Mehevät kuivakakut, kuten taatelikakku, maustekakku, hedelmäkakku, piimäkakku ja suklaakakku, kuuluvat ehdottomasti joulun perinteisiin leivonnaisiin. Leivo herkullinen joulukakku omaan kahvipöytään tai anna lahjaksi!

Mallasleipä

Leivo maistuvat joululeivät

Joulun kalapöytä ja myöhäisillan kinkkuvoileipä kaipaavat seurakseen itse leivottua saaristolaisleipää tai joululimppua, joita perinteinen Tumma siirappi mehevöittää. Tuoksuva leipä on myös toivottu joulutuliainen.

Jouluinen Rocky Road -piparifudge

Itse tehdyt joulumakeiset

Jouluun kuuluvat itse tehdyt fudget, kermatoffeet, marmeladit, tryffelit, minttusuklaat, karamellit ja paahdetut mantelit. Omaan herkutteluun tai lahjaksi ystävälle!

Brownie Mix purkissa

Ruokalahjaideat

Yllätä ystävä, hurmaa anoppi tai ilahduta naapuria itse tehdyllä ruokalahjalla! Hyviä ideoita ovat kahvikakut, leivät, hillot, mehut, kaakao-ainekset, makeiset, naposteltavat, keksit ja pikkuleipäainekset purkissa.

Granaattiomenalohi

Herkkuja joulupöytäään

Parasta joulussa on ruoka! Graavilohta, kinkkua, kalkkunaa, lanttulaatikkoa, silliä – mitä herkkuja sinun joulupöydässäsi tarjotaan?

Lumiukon kuuma kylpy

Joulujuomat

Lämmin glögi punaviinillä tai mehulla ja suklainen kaakao runsaasti koristeltuna maistuvat jo ennen joulua, joulunpyhinä ja joulun jälkeen talven jatkuessa.