Mansikkaleivokset (uunipellillinen)

Leivo helposti pellillinen kesäisiä mansikkaleivoksia. Kuohkea pohja, maistuva smetanakuorrutus ja kruununa tuoreet mansikat hyytelösokerisipaisulla.

noin 24 annospalaa

PT1H

90 minuuttia

Arviot (37 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Pohja
4 kananmunaa
4 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
3 dl juoksevaa margariinia tai sulatettua voita
2 dl maitoa
6 dl vehnäjauhoja
4 tl leivinjauhetta
4 tl Dansukker Vaniljasokeria
Pinnalle
500 g smetanaa tai ranskankermaa
1 dl Dansukker Fariinisokeria
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
n. 24 mansikkaa
Hyytelökiille
1 1/2 dl vettä
3/4 dl Dansukker Hyytelösokeria

Ohjeet

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon rasva, maito ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Levitä taikina leivinpaperoidulle uunipellille ja paista 175 asteessa uunin keskiritilätasolla noin 25 minuuttia. Jäähdytä pohja hyvin ennen kuorrutteen levittämistä. 

Sekoita smetana tai ranskankerma ja fariinisokeri sekä vaniljasokeri keskenään. Levitä täyte jäähtyneelle leivoslevylle ilmavasti ja leikkaa paloiksi. Laita jokaisen leivospalan päälle viipaloitu tai kokonainen mansikka.

Kuumenna vesi kiehuvaksi kasarissa ja lisää hyytelösokeri koko ajan sekoittaen. Anna kiehua hämmentäen, kunnes neste kirkastuu. Jäähdytä hetki ja sivele mansikat pullasutia apuna käyttäen hyytelösokeriliemellä.

Mikäli et tarjoa leivoksia heti, säilytä ne jääkaapissa.

Vinkki!
Voit käyttää leivoksiin reilumminkin mansikoita kokonaisina, puolikkaina tai viipaleina.
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Sima, perinteinen

Muista tehdä ajoissa simaa!

Tänä vuonna pääsiäinen ja vappu ovat niin lähekkäin, että sima on laitettava käymään heti pääsiäisen jälkeen. Katso perinteisen siman ohje ja maistuvat makuvaihtoehdot.

Hillo pakastemarjoista

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Appelsiinibroileri

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Itse tehty granola

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Amerikkalaiset pannukakut

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Mustikka-kauramuffinit

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.