Ainekset
Marenki
2 valkuaista
hyppysellinen suolaa
1,25 dl Dansukker Taloussokeria
1 tl maissitärkkelystä
1 tl sitruunamehua
Täyte
4 dl vispikermaa
250 g mascarpone-tuorejuustoa
0,5 dl sitruunamehua
2 tl raastettua luomusitruunan kuorta
0,5 dl Dansukker Taloussokeria
Lisäksi
2 dl itse tehtyä marjahilloa
150 g keksejä (tai vaikkapa kahvikakkua paloina)
500 g tuoreita marjoja (vadelmia, mansikoita, mustikoita, herukoita)
(Dansukker Tomusokeria, syötäviä kukkia)
Ohjeet
Näin teet marenkimaljan:
1. Vaahdota valkuaiset ja suola vaahdoksi sähkövatkaimella. Sekoita sokerin joukkoon maissitärkkelys ja lisää seos valkuaisvaahdon joukkoon koko ajan vatkaten. Lisää lopuksi sitruunamehu.
2. Lusikoi marenkivaahto pursotinpussiin ja purista leivinpaperille pieniä marenkeja. Paista 120-asteisessa uunissa noin 75 minuuttia. Marengit ovat valmiita, kun niiden pinta on kuiva ja rapea. Jäähdytä.
3. Vaahdota vispikerma löysäksi vaahdoksi. Sekoita käsivispilällä joukkoon mascarpone, sitruunamehu ja kuoriraaste sekä sokeri.
4. Kokoa kauniiseen tarjoilumaljaan kerroksittain marenkeja, mascarponekermaa, marjoja, hilloa sekä keksejä.
5. Viimeistele halutessasi tomusokerilla ja syötävillä kukilla.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Sitrushedelmien aika
Monikäyttöiset sitrukset antavat pirteää makua erilaisiin leivonnaisiin, jälkiruokiin, ruokiin, juomiin, hilloihin ja marmeladeihin.

Hilloa pakastemarjoista
Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia
Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Kuumaa juomaa
Kuumat juomat maistuvat talvipakkasella. Klikkaa erilaisten tee-, kahvi- ja kaakaojuomien resepteihin.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?
Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut
Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.