Marja-marenkipiiras

Leivo juhliin britakakun tyylin uunipellillinen marja-marenkipiirasta.

uunipellillinen, 25 annospalaa

PT55M

1 tunti

Arviot (65 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

4 munankeltuaista
2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
200 g (= 2 dl) sulatettua voita
2 dl maitoa
yhden luomusitruunan raastettu kuori
4 dl marjoja (mansikka, vadelma, mustikka tai marjasekoitus)

Pinnalle

4 munanvalkuaista
2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 dl Dansukker Tomusokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria

Koristeeksi

100–200 g tuoreita marjoja
sitruunamelissan lehtiä

Lisäksi

vaniljakastiketta tai sokerilla ja vaniljasokerilla maustettua kermavaahtoa

Ohjeet

Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Vaahdota keltuaiset ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet, sulatettu voi ja maito sekä sitruunan kuoriraaste. Sekoita taikina tasaiseksi.

Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Ripottele pinnalle marjat.

Vaahdota valkuaiset valkoiseksi vaahdoksi. Vatkaa sokeri ja tomusokeri joukkoon vähän kerrallaan. Mausta seos vaniljasokerilla. Levitä marenkikuorrutus taikinan päälle ilmavasti.

Kypsennä 175-asteisessa uunissa keskiritilätasolla noin 30 minuuttia tai kunnes pinta on saanut hieman väriä ja tuntuu rapealta.

Anna jäähtyä hetki ja leikkaa annospaloiksi. Tarjoa seuraksi vaniljakastiketta tai kermavaahtoa.

Vinkki!
Siivilöi pinnalle halutessasi tomusokeria.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Sima, perinteinen

Muista tehdä ajoissa simaa!

Tänä vuonna pääsiäinen ja vappu ovat niin lähekkäin, että sima on laitettava käymään heti pääsiäisen jälkeen. Katso perinteisen siman ohje ja maistuvat makuvaihtoehdot.

Hillo pakastemarjoista

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Appelsiinibroileri

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Itse tehty granola

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Amerikkalaiset pannukakut

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Mustikka-kauramuffinit

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.