Ainekset
2 dl mustikoita
2 dl vadelmia
¾ dl Dansukker Taloussokeria
Kuorrute
50 g voita tai margariinia
1 dl neljän viljan hiutaleita tai kaurahiutaleita
1 dl Dansukker Fariinisokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
Pehmeä marenki
2 kananmunan valkuaista
2 rkl Dansukker Tomusokeria
Ohjeet
Sekoita marjat ja sokeri keskenään ja kaada marjat reunalliseen uunivuokaan. Voit halutessasi vuorata vuoan leivinpaperilla.
Sekoita kuorrutteen ainekset murumaiseksi seokseksi ja ripottele marjojen päälle. Kypsennä marjahyvettä 200-asteisessa uunissa, kunnes pinta on rapea ja kauniin värinen.
Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää tomusokeri vatkaten. Pursota marengista nokareita tai tankoja kuorrutteen päälle. Laita vielä hetkeksi uuniin, kunnes pinta saa hieman väriä.
Tarjoa sellaisenaan tai jäätelön kanssa.
Vinkki!
Käytä erilaisia kauden marjoja sellaisenaan tai marjasekoituksina.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Muista tehdä ajoissa simaa!
Tänä vuonna pääsiäinen ja vappu ovat niin lähekkäin, että sima on laitettava käymään heti pääsiäisen jälkeen. Katso perinteisen siman ohje ja maistuvat makuvaihtoehdot.

Hilloa pakastemarjoista
Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia
Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla
Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?
Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut
Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.