Ainekset
2 dl mustikoita
2 dl vadelmia
¾ dl Dansukker Taloussokeria
Kuorrute
50 g voita tai margariinia
1 dl neljän viljan hiutaleita tai kaurahiutaleita
1 dl Dansukker Fariinisokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
Pehmeä marenki
2 kananmunan valkuaista
2 rkl Dansukker Tomusokeria
Ohjeet
Sekoita marjat ja sokeri keskenään ja kaada marjat reunalliseen uunivuokaan. Voit halutessasi vuorata vuoan leivinpaperilla.
Sekoita kuorrutteen ainekset murumaiseksi seokseksi ja ripottele marjojen päälle. Kypsennä marjahyvettä 200-asteisessa uunissa, kunnes pinta on rapea ja kauniin värinen.
Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää tomusokeri vatkaten. Pursota marengista nokareita tai tankoja kuorrutteen päälle. Laita vielä hetkeksi uuniin, kunnes pinta saa hieman väriä.
Tarjoa sellaisenaan tai jäätelön kanssa.
Vinkki!
Käytä erilaisia kauden marjoja sellaisenaan tai marjasekoituksina.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Joulun parhaat kahvikakut
Mehevät kuivakakut, kuten taatelikakku, maustekakku, hedelmäkakku, piimäkakku ja suklaakakku, kuuluvat ehdottomasti joulun perinteisiin leivonnaisiin. Leivo herkullinen joulukakku omaan kahvipöytään tai anna lahjaksi!
Leivo maistuvat joululeivät
Joulun kalapöytä ja myöhäisillan kinkkuvoileipä kaipaavat seurakseen itse leivottua saaristolaisleipää tai joululimppua, joita perinteinen Tumma siirappi mehevöittää. Tuoksuva leipä on myös toivottu joulutuliainen.
Itse tehdyt joulumakeiset
Jouluun kuuluvat itse tehdyt fudget, kermatoffeet, marmeladit, tryffelit, minttusuklaat, karamellit ja paahdetut mantelit. Omaan herkutteluun tai lahjaksi ystävälle!
Ruokalahjaideat
Yllätä ystävä, hurmaa anoppi tai ilahduta naapuria itse tehdyllä ruokalahjalla! Hyviä ideoita ovat kahvikakut, leivät, hillot, mehut, kaakao-ainekset, makeiset, naposteltavat, keksit ja pikkuleipäainekset purkissa.
Herkkuja joulupöytäään
Parasta joulussa on ruoka! Graavilohta, kinkkua, kalkkunaa, lanttulaatikkoa, silliä – mitä herkkuja sinun joulupöydässäsi tarjotaan?
Joulujuomat
Lämmin glögi punaviinillä tai mehulla ja suklainen kaakao runsaasti koristeltuna maistuvat jo ennen joulua, joulunpyhinä ja joulun jälkeen talven jatkuessa.