Ainekset
Pohja
2 munaa
¾ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
¾ dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
½ tl kanelia
Kostutus
½ dl maitoa
½ tl Dansukker Vaniljasokeria
Täyte
4 liivatelehteä
2 ½ dl vispikermaa
250 g maitorahkaa tai tuorejuustoa
100 g sulatettua valkosuklaata
½–1 tl piparkakkumaustetta
½ dl vettä
Pinnalle
400 g pakastemarjasekoitusta
3 dl vahvaa glögijuomaa
3 liivatelehteä
vettä
Ohjeet
Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kääntele tasaiseksi taikinaksi.
Vuoraa halkaisijaltaan 22–24 cm irtoreunainen kakkuvuoka leivinpaperilla. Levitä taikina vuokaan.
Paista 225-asteisessa uunissa noin 7 minuuttia. Kumoa pohja ja jäähdytä.
Vuoraa sama paistovuoka uudella leivinpaperilla. Laita jäähtynyt pohjalevy takaisin vuokaan ja kostuta vaniljasokerilla maustetulla maidolla.
Valmista täyte. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Vaahdota vispikerma. Vatkaa joukkoon maitorahka ja tuorejuusto sekä piparkakkumauste.
Paloittele valkosuklaa lautaselle ja sulata mikroaaltouunissa puolen minuutin erissä välillä sekoitellen. Sekoita sulatettu valkosuklaa kerma-rahkaseoksen joukkoon.
Kuumenna vesi kiehuvaksi ja liuota joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet. Lisää liivateneste ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen. Tarkista maku.
Kaada täyte vuokaan ja anna kakun hyytyä muutama tunti jääkaapissa.
Ripottele pinnalle marjat. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Kiehauta glögi. Purista joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet. Anna liemen jäähtyä hetki.
Lusikoi hieman jäähtynyt liemi vuokaan marjojen päälle. Laita jääkaappiin hyytymään.
Irrota kakku vuoasta veitsellä varovasti irrottaen. Siirrä tarjoiluvadille.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Sitrushedelmien aika
Monikäyttöiset sitrukset antavat pirteää makua erilaisiin leivonnaisiin, jälkiruokiin, ruokiin, juomiin, hilloihin ja marmeladeihin.

Hilloa pakastemarjoista
Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia
Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Kuumaa juomaa
Kuumat juomat maistuvat talvipakkasella. Klikkaa erilaisten tee-, kahvi- ja kaakaojuomien resepteihin.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?
Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut
Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.