Ainekset
Pohja
4 munaa
1 1/2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Kostutus
n. 4 dl maitoa
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
Täyte
2 1/2 dl vispikermaa
200 g appelsiinituorejuustoa
1 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
1 3/4 dl Dansukker Hyytelösokeri Multia
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
200 g marjasekoitusta
Pinnalle
100 g vadelmahilloa tai -marmeladia
1 prk säilykemangoa
1 banaani
1 kiivi
2 dl punaisia rypäleitä
muutama tuore mansikka
Kiille
1 1/2 dl vettä
1 dl Dansukker Hyytelösokeri Multia
Reunoille
2 1/2 dl vispikermaa
2 rkl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
Ohjeet
Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja nostele taikina nuolijalla tasaiseksi. Voitele ja jauhota halkaisijaltaan 24 cm kakkuvuoka ja kaada taikina vuokaan. Paista 150–175 asteessa, kunnes kakku irtoaa vuoan reunoilta. Jäähdytä kymmenen minuuttia ja kumoa. Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen osaan.
Vuoraa kakkuvuoka reiluilla paloilla tuorekelmua. Laita pohjalle kakun kansiosa ja kostuta vaniljasokerilla maustetulla maidolla.
Valmista täyte. Vaahdota kerma, vatkaa joukkoon tuorejuusto. Laita kasariin vaniljakastike ja hyytelösokeri Multi, kiehauta puolen minuutin ajan. Kaada hieman jäähtynyt seos ohuena nauhana kakkutäytteeseen. Sekoita joukkoon vaniljasokeri ja marjat.
Jaa puolet täytteestä kakkupohjan päälle, laita päälle kakun keskiosa ja kostuta. Levitä päälle loput täytteestä ja nosta pinnalle kakun pohjaosa, kostuta. Anna kakun hyytyä muutama tunti tai yön yli.
Kumoa kakku tarjoiluvadille. Sivele päälle hilloa. Koristele hedelmäpaloilla ja mansikoilla. Laita hyytelösokeri Multi kasariin veden kanssa ja kiehauta puolen minuutin ajan. Anna jäähtyä hetki. Sivele seoksella kakun pinta ja nosta hetkeksi kylmään.
Vaahdota kerma ja mausta sokereilla. Pursota kerma kakun reunoille.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Sitrushedelmien aika
Monikäyttöiset sitrukset antavat pirteää makua erilaisiin leivonnaisiin, jälkiruokiin, ruokiin, juomiin, hilloihin ja marmeladeihin.
Hilloa pakastemarjoista
Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!
Herkullisia broileriruokia
Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.
Kuumaa juomaa
Kuumat juomat maistuvat talvipakkasella. Klikkaa erilaisten tee-, kahvi- ja kaakaojuomien resepteihin.
Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?
Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.
Muffinit ja kuppikakut
Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.