Ainekset
10 g (kuorittuna) tuoretta inkivääriä
2 + 2 litraa vettä
2 kanelitankoa
2 tl kardemumman siemeniä
250 g Dansukker Fariinisokeria
250 g Dansukker Taloussokeria
herneenkokoinen pala tuorehiivaa
1 luomusitruuna
Pulloihin
Dansukker Taloussokeria
rusinoita
Ohjeet
Kuori inkivääri ja leikkaa 10 g:n pala ohuiksi viipaleiksi.
Laita isoon kattilaan (vetoisuus 5 litraa) 2 litraa vettä, inkivääriviipaleet, kanelitangot ja kardemumman siemenet. Kuumenna kiehuvaksi ja ota kattila liedeltä. Lisää joukkoon sokerit. Sekoittele, kunnes sokeri on liuennut. Lisää loput vedestä (2 litraa) kylmänä.
Odota, kunnes neste on kädenlämpöistä. Sekoita hiivapala pieneen nestemäärään. Lisää sitten kattilaan ja sekoita huolellisesti.
Pese sitruuna. Kuori sitruunan keltainen pintaosa kuorimaveitsellä. Leikkaa pois valkoinen, kitkerä kuoriosa. Viipaloi sitruuna ja poista siemenet. Lisää sitruunaviipaleet ja -kuoret kattilaan.
Anna seistä huoneenlämmössä noin vuorokausi kannella suojattuna.
Laita pulloihin teelusikallinen (per 1 litra) sokeria ja rusinoita.
Poimi sitruuna- ja inkivääriviipaleet sekä kanelitangot simasta. Kaada sima siivilän läpi pulloihin.
Pullotusvaiheen jälkeen siman valmistumisaika on noin viikko viileässä, huoneenlämmössä kolmisen päivää. Älä sulje pulloja liian tiiviisti ja vapauta pulloon muodostuva paine aika ajoin avaamalla korkki.
Säilytä valmis sima viileässä ja käytä viikon kuluessa.
Resepti ja kuva: Kinuskikissa
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Muista tehdä ajoissa simaa!
Tänä vuonna pääsiäinen ja vappu ovat niin lähekkäin, että sima on laitettava käymään heti pääsiäisen jälkeen. Katso perinteisen siman ohje ja maistuvat makuvaihtoehdot.

Hilloa pakastemarjoista
Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia
Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla
Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?
Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut
Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.