Ainekset
100 g (gluteenittomia) kaurakeksejä
50 g sulatettua voita
ripaus kanelia
Täyte
2 dl vispikermaa
2 dl paksua maustamatonta jogurttia
1 dl suomalaista Dansukker Taloussokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
½ (luomu)sitruunan mehu ja raastettu kuori
Lisäksi
200 g tuoreita marjoja
1 dl kinuskikastiketta (ks. ohje alla)
Ohjeet
1. Murskaa keksit ja sekoita voisula ja kaneli joukkoon.
2. Vaahdota vispikerma.
3. Sekoita jogurtin joukkoon sokeri ja vaniljasokeri sekä sitruunan mehu ja raastettu kuori. Kääntele kermavaahto joukkoon.
4. Puhdista marjat ja puolita isoimmat.
5. Kokoa minimarjaherkut kerroksittain kauniisiin lasimaljoihin: pohjalle keksimurua, sitten marjoja, jogurtti-kermavaahtoa ja kinuskikastiketta. Koristele marjoilla.
Vinkki!
Voit koota marjaherkun myös yhteen isompaan tarjoilukulhoon.
Helppo ja herkullinen kinuskikastike
2 dl kuohukermaa
1 dl suomalaista Dansukker Taloussokeria
1 dl Dansukker Fariinisokeria
1 rkl voita
Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja kiehauta. Keitä hiljaa poreillen 15–20 minuuttia, sekoittele välillä. Jäähdytä. Kinuskikastike säilyy hyvänä jääkaapissa 4–5 vuorokautta.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Muista tehdä ajoissa simaa!
Tänä vuonna pääsiäinen ja vappu ovat niin lähekkäin, että sima on laitettava käymään heti pääsiäisen jälkeen. Katso perinteisen siman ohje ja maistuvat makuvaihtoehdot.

Hilloa pakastemarjoista
Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia
Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla
Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?
Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut
Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.