Ainekset
100 g voita tai (maidotonta) margariinia
0,5 dl kaurajuomaa
3,5 dl vehnäjauhoja
1,5 tl ruokasoodaa
0,5 tl suolaa
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 tl kanelia
0,5 tl neilikkaa
0,5 tl inkivääriä
1 tl jauhettua kardemummaa
3 isoa kananmunaa
2 dl Dansukker Taloussokeria
Koristeeksi
Dansukker Tomusokeria
Ohjeet
Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele minikakkupellin kolot kevyesti.
Sulata rasva ja sekoita kaurajuoma siihen. Jätä sivuun.
Sekoita jauhot, sooda ja mausteet keskenään kulhossa. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi käsin. Lisää jauhoseosta koko ajan sekoittamalla vaahtoon. Lisää lopuksi rasvaseos ja kääntele nuolijalla tasaiseksi.
Laita taikina isoon pursotinpussiin ja leikkaa pussin kärki auki. Pursota taikinaa minikakkupellin koloihin.
Paista minikakkuja noin 7–8 minuuttia uunin keskitasolla. (Tarkista kypsyys puutikulla). Anna kakkujen levätä hetki pellillä ja jäähdytä lopuksi minikakut ritilän päällä.
Sihtaa kakkujen päälle tomusokeria ja pakkaa sellofaaniin lahjaksi.
Yhteistyössä: Anni Paakkunainen, Huomenta Suomi Extra ja Suomen Sokeri/Dansukker
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Muista tehdä ajoissa simaa!
Tänä vuonna pääsiäinen ja vappu ovat niin lähekkäin, että sima on laitettava käymään heti pääsiäisen jälkeen. Katso perinteisen siman ohje ja maistuvat makuvaihtoehdot.

Hilloa pakastemarjoista
Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia
Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla
Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?
Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut
Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.