Minipavlovat ja vadelma-sitruunasiirappi

Herkulliset marenkileivokset eli minipavlovat ja vadelma-sitruunasiirappi sopivat niin jälkiruoaksi kuin kahvipöytään. Pienet pavlovaleivokset täytetään kuohkealla jugurttivaahdolla.

8–10 kpl

2 tuntia

Arviot (26 kpl)

Ainekset

4 valkuaista
¼ tl suolaa
2,5 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
2 tl maissitärkkelystä
1 tl valkoviinietikkaa

Jugurttivaahto
250 g paksua turkkilaista jugurttia
1 dl sitruunatahnaa eli lemon curdia
1 rkl (luomu)sitruunan raastettua kuorta
2 rkl sitruunamehua
3 rkl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
2 dl vispikermaa

Vadelma-sitruunasiirappi
1,5 dl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
3 rkl sitruunamehua
200 g pakastevadelmia

Koristeluun
tuoretta minttua tai sitruunamelissaa

Ohjeet

1. Vaahdota valkuaiset ja suola yleiskoneessa. Sekoita sokerin joukkoon vaniljasokeri ja maissitärkkelys. Lisää seos valkuaisvaahdon joukkoon koneen koko ajan käydessä. Lisää lopuksi omenaviinietikka. Lusikoi massasta 8–10 pientä kekoa leivinpaperoidulle uunipellille. Painele keot pyöreiksi ”pesiksi”, joiden keskelle jää pieni syvennys.

2. Paista 110-asteisessa uunissa noin 1 tunti 30 minuuttia. Jos uunisi on todella tehokas, laske hieman lämpöä, ettei marenki ruskistu. Anna marenkien jäähtyä.

3. Sekoita jugurtin joukkoon sitruunatahna, hyvin pestyn sitruunan raastettu kuori ja mehu sekä sokerit. Vaahdota kerma ja kääntele vaahto jugurtin joukkoon. Nosta jääkaappiin odottamaan.

4. Mittaa kattilaan siirappi, sitruunamehu ja vadelma. Kuumenna ja anna poreilla pari minuuttia. Nosta liedeltä ja jäähdytä. Nostele marengit tarjoiluvadille tai lautasille. Lusikoi päälle jugurttivaahtoa ja valuta pinnalle vadelma-sitruunasiirappia. Koristele tuoreella mintulla tai sitruunamelissalla.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Maustekakku

Joulun parhaat kahvikakut

Mehevät kuivakakut, kuten taatelikakku, maustekakku, hedelmäkakku, piimäkakku ja suklaakakku, kuuluvat ehdottomasti joulun perinteisiin leivonnaisiin. Leivo herkullinen joulukakku omaan kahvipöytään tai anna lahjaksi!

Mallasleipä

Leivo maistuvat joululeivät

Joulun kalapöytä ja myöhäisillan kinkkuvoileipä kaipaavat seurakseen itse leivottua saaristolaisleipää tai joululimppua, joita perinteinen Tumma siirappi mehevöittää. Tuoksuva leipä on myös toivottu joulutuliainen.

Jouluinen Rocky Road -piparifudge

Itse tehdyt joulumakeiset

Jouluun kuuluvat itse tehdyt fudget, kermatoffeet, marmeladit, tryffelit, minttusuklaat, karamellit ja paahdetut mantelit. Omaan herkutteluun tai lahjaksi ystävälle!

Brownie Mix purkissa

Ruokalahjaideat

Yllätä ystävä, hurmaa anoppi tai ilahduta naapuria itse tehdyllä ruokalahjalla! Hyviä ideoita ovat kahvikakut, leivät, hillot, mehut, kaakao-ainekset, makeiset, naposteltavat, keksit ja pikkuleipäainekset purkissa.

Granaattiomenalohi

Herkkuja joulupöytäään

Parasta joulussa on ruoka! Graavilohta, kinkkua, kalkkunaa, lanttulaatikkoa, silliä – mitä herkkuja sinun joulupöydässäsi tarjotaan?

Lumiukon kuuma kylpy

Joulujuomat

Lämmin glögi punaviinillä tai mehulla ja suklainen kaakao runsaasti koristeltuna maistuvat jo ennen joulua, joulunpyhinä ja joulun jälkeen talven jatkuessa.