Ainekset
125 g margariinia tai voita
4 dl vehnäjauhoja
1/2 dl Dansukker Taloussokeria
2 tl leivinjauhetta
1/2 dl kermaa
Täyte
5–6 dl mustikoita
½–1 dl Dansukker Taloussokeria
2 tl perunajauhoja
Päälle
1 1/2 dl muruseosta
Dansukker Tomusokeria
Ohjeet
1. Sekoita pehmeä rasva, vehnäjauhot, sokeri ja leivinjauhe käsin keskenään murumaiseksi seokseksi.
2. Ota seoksesta noin 1 1/2 dl toiseen astiaan piirakan päälle ripoteltavaksi.
3. Lisää pohjataikinan joukkoon kerma ja sekoita vain sen verran, että aineet tasoittuvat.
4. Levitä seos jauhotetulla kädellä tasaisesti vuoan (halk n. 26 cm) pohjalle ja reunoille. Tee pikkulusikan kärjellä kuviot reunataikinaan.
5. Soseuta puolet mustikoista ja mausta sokerilla sekä lisää joukkoon perunajauhot.
6. Levitä seos pohjalevylle ja ripottele loput mustikat päälle. Paina kevyesti kädellä, että kokonaiset mustikat painuvat vähän soseen joukkoon.
7. Ripottele muruseos ristikoiksi mustikoiden päälle.
8. Paista piiras 225ºC:ssa uunin alimmalla ritilätasolla 20–25 min.
9. Sihtaa piirakan päälle tomusokeria juuri ennen tarjoilua.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Muista tehdä ajoissa simaa!
Tänä vuonna pääsiäinen ja vappu ovat niin lähekkäin, että sima on laitettava käymään heti pääsiäisen jälkeen. Katso perinteisen siman ohje ja maistuvat makuvaihtoehdot.

Hilloa pakastemarjoista
Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia
Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla
Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?
Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut
Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.