Ainekset
6 kananmunan valkuaista
1 maustemitallinen suolaa
½ tl sitruunasta puristettua mehua
3 dl (180 g) Dansukker Tummaa Muscovado ruokosokeria
Ohjeet
Vaahdota huoneenlämpöiset valkuaiset, suola ja sitruunamehu muscovadosokeria vaahdotuksen ajan lisäten. Pursota tai annostele marenkivaahto kahdelle leivinpaperoidulle uunipellille. Voit ripotella muscovadosokeria marenkien pinnalle ennen paistoa.
Paista kiertoilmauunissa 110 asteessa 1–2 tuntia. Vaihda peltien paikkaa paiston puoliväissä. Sammuta uuni ja jätä uuninluukku raolleen ja anna marenkien kuivua yön yli.
Tunnin paiston ja yökuivumisen jälkeen marenkien pinta on rapea ja sisus kinuskisen venyvää. Kahden tunnin paiston jälkeen marengit ovat kuivia ja rapeita.
Vinkki!
Marenkien koko vaikuttaa paistoaikaan, tarkista marengin rapeus ja koostumus halkaisemalla ennen uunista ottoa.
Vinkki!
Käytä keltuaiset muscovadovanukkaan valmistukseen.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Joulun parhaat kahvikakut
Mehevät kuivakakut, kuten taatelikakku, maustekakku, hedelmäkakku, piimäkakku ja suklaakakku, kuuluvat ehdottomasti joulun perinteisiin leivonnaisiin. Leivo herkullinen joulukakku omaan kahvipöytään tai anna lahjaksi!
Leivo maistuvat joululeivät
Joulun kalapöytä ja myöhäisillan kinkkuvoileipä kaipaavat seurakseen itse leivottua saaristolaisleipää tai joululimppua, joita perinteinen Tumma siirappi mehevöittää. Tuoksuva leipä on myös toivottu joulutuliainen.
Itse tehdyt joulumakeiset
Jouluun kuuluvat itse tehdyt fudget, kermatoffeet, marmeladit, tryffelit, minttusuklaat, karamellit ja paahdetut mantelit. Omaan herkutteluun tai lahjaksi ystävälle!
Ruokalahjaideat
Yllätä ystävä, hurmaa anoppi tai ilahduta naapuria itse tehdyllä ruokalahjalla! Hyviä ideoita ovat kahvikakut, leivät, hillot, mehut, kaakao-ainekset, makeiset, naposteltavat, keksit ja pikkuleipäainekset purkissa.
Herkkuja joulupöytäään
Parasta joulussa on ruoka! Graavilohta, kinkkua, kalkkunaa, lanttulaatikkoa, silliä – mitä herkkuja sinun joulupöydässäsi tarjotaan?
Joulujuomat
Lämmin glögi punaviinillä tai mehulla ja suklainen kaakao runsaasti koristeltuna maistuvat jo ennen joulua, joulunpyhinä ja joulun jälkeen talven jatkuessa.