Ainekset
6 kananmunan valkuaista
1 maustemitallinen suolaa
½ tl sitruunasta puristettua mehua
3 dl (180 g) Dansukker Tummaa Muscovado ruokosokeria
Ohjeet
Vaahdota huoneenlämpöiset valkuaiset, suola ja sitruunamehu muscovadosokeria vaahdotuksen ajan lisäten. Pursota tai annostele marenkivaahto kahdelle leivinpaperoidulle uunipellille. Voit ripotella muscovadosokeria marenkien pinnalle ennen paistoa.
Paista kiertoilmauunissa 110 asteessa 1–2 tuntia. Vaihda peltien paikkaa paiston puoliväissä. Sammuta uuni ja jätä uuninluukku raolleen ja anna marenkien kuivua yön yli.
Tunnin paiston ja yökuivumisen jälkeen marenkien pinta on rapea ja sisus kinuskisen venyvää. Kahden tunnin paiston jälkeen marengit ovat kuivia ja rapeita.
Vinkki!
Marenkien koko vaikuttaa paistoaikaan, tarkista marengin rapeus ja koostumus halkaisemalla ennen uunista ottoa.
Vinkki!
Käytä keltuaiset muscovadovanukkaan valmistukseen.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Sitrushedelmien aika
Monikäyttöiset sitrukset antavat pirteää makua erilaisiin leivonnaisiin, jälkiruokiin, ruokiin, juomiin, hilloihin ja marmeladeihin.
Hilloa pakastemarjoista
Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!
Herkullisia broileriruokia
Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.
Kuumaa juomaa
Kuumat juomat maistuvat talvipakkasella. Klikkaa erilaisten tee-, kahvi- ja kaakaojuomien resepteihin.
Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?
Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.
Muffinit ja kuppikakut
Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.