Ainekset
Hilloke
2 pss (à 200 g) pakastemustikoita
1 tuore keskikokoinen ananas
2 1/2 dl Dansukker Hillo-marmeladisokeria
1 tl kanelia
ripaus neilikkaa
Leivospohja
150 g margariinia tai voita
1 1/2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 iso muna
4 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
Täyte
1 pussi (à 63 g) valmista vaniljakastikeainesta
4 dl kuohukermaa tai vaahtoutuvaa kermavalmistetta
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
Kiille
2 dl laimennettua sokeroimatonta vadelmamehua (tai muuta punaista mehua)
1 dl Dansukker Hyytelösokeria
Ohjeet
Valmista ensin hilloke. Pane kattilaan mustikat, mausteet, kuoritut ja pieneksi pilkotut ananaspalat ja hillo-marmeladisokeri. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 2 minuuttia koko ajan sekoittaen.
Tee leivospohja. Vaahdota keskenään pehmeä voi ja sokeri. Lisää kananmuna ja hetken päästä keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kauli taikina ohueksi (30x40 cm) levyksi leivinpaperille uunipellille ja paista 200 asteessa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä.
Sekoita keskenään vaniljatäytteen ainekset ja anna turvota jämäkäksi, noin 10 minuuttia. Levitä vaniljatäyte leivospohjalle. Nosta viileään puoleksi tunniksi.
Levitä mustikka-ananashilloke varovasti vaniljatäytteen pinnalle tasaiseksi kerrokseksi.
Valmista kiille. Kiehauta vesi. Lisää hyytelösokeri koko ajan sekoittaen. Kiehauta uudelleen, anna jäähtyä pari minuuttia. Valele kiilleliemi varovasti mustikka-ananaskerroksen päälle ja anna hyytyä viileässä. Paloittele ja vie tarjolle.
Vinkki!
Mustikka-ananasviipaleet voi myös pakastaa. Pakkaa palat laatikoihin ja laita pakastimeen. Nosta viileään sulamaan päivää ennen varsinaista tarjoilua. Älä pelästy pakastetun kiilteen ulkonäköä, sillä hiljalleen sulaessaan kiille muuttuu jälleen kirkkaaksi ja edustavaksi.
Resepti: Ruokatoimittaja Marja Samuli / Hillosokeri 20 vuotta
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Joulun parhaat kahvikakut
Mehevät kuivakakut, kuten taatelikakku, maustekakku, hedelmäkakku, piimäkakku ja suklaakakku, kuuluvat ehdottomasti joulun perinteisiin leivonnaisiin. Leivo herkullinen joulukakku omaan kahvipöytään tai anna lahjaksi!
Leivo maistuvat joululeivät
Joulun kalapöytä ja myöhäisillan kinkkuvoileipä kaipaavat seurakseen itse leivottua saaristolaisleipää tai joululimppua, joita perinteinen Tumma siirappi mehevöittää. Tuoksuva leipä on myös toivottu joulutuliainen.
Itse tehdyt joulumakeiset
Jouluun kuuluvat itse tehdyt fudget, kermatoffeet, marmeladit, tryffelit, minttusuklaat, karamellit ja paahdetut mantelit. Omaan herkutteluun tai lahjaksi ystävälle!
Ruokalahjaideat
Yllätä ystävä, hurmaa anoppi tai ilahduta naapuria itse tehdyllä ruokalahjalla! Hyviä ideoita ovat kahvikakut, leivät, hillot, mehut, kaakao-ainekset, makeiset, naposteltavat, keksit ja pikkuleipäainekset purkissa.
Herkkuja joulupöytäään
Parasta joulussa on ruoka! Graavilohta, kinkkua, kalkkunaa, lanttulaatikkoa, silliä – mitä herkkuja sinun joulupöydässäsi tarjotaan?
Joulujuomat
Lämmin glögi punaviinillä tai mehulla ja suklainen kaakao runsaasti koristeltuna maistuvat jo ennen joulua, joulunpyhinä ja joulun jälkeen talven jatkuessa.