Mustikka-britakakku

Britakakku tai britatorttu on kestosuosikki. Voiko Brita-kakun leipoa pyöreänä piirakkavuoassa – kyllä vain! Nyt tämän kakkuklassikon täytteessä maistuu mustikka, kinuski ja kardemumma.

15 henkilölle

3 tuntia

Arviot (10 kpl)

Ainekset

Pohja
150 g voita
3 dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl Dansukker Taloussokeria
1 1/2 tl leivinjauhetta
3 keltuaista
1 1/2 dl kevytmaitoa

Marenki
3 valkuaista
1 1/2 dl Dansukker Taloussokeria
40 g mantelilastuja

Täyte
1 dl Dansukker Fariinisokeria
3 dl kuohukermaa
1/2 tl kardemummaa
200 g mustikoita (200 g = n. 3 dl)

Koristelu
mustikoita
mustikanvarpuja
syötäviä kukkia (esim. maitohorsma)

 

Ohjeet

POHJA

Sulata voi ja anna voisulan jäähtyä. Yhdistä kulhossa kuivat aineet.

Erottele keltuaiset (säästä valkuaiset marenkiin). Lisää keltuaiset, maito ja voisula jauhoseoksen joukkoon ja sekoita vatkaimella tasaiseksi taikinaksi.

Vuoraa piirakkavuoka (24 cm) leivinpaperilla. Levitä puolet taikinasta vuokaan. (Voit myös jakaa taikinan kahteen piirakkavuokaan ja paistaa pohjat yhtä aikaa kiertoilmauunissa.)

MARENKI

Mittaa valkuaiset kulhoon ja vatkaa kovaksi vaahdoksi (noin 5 minuuttia). Lisää sokeri pienissä erissä hyvin vatkaten.

Annostele puolet marenkivaahdosta pieniksi nokareiksi pohjataikinan päälle ja tasoita nuolijalla. Ripottele pinnalle mantelilastuja.

PAISTAMINEN

Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 25 minuuttia. Nosta pohja leivinpaperin avulla vuoasta ja paista toinen pohja samaan tapaan. Toimi ripeästi, jotta marenki ei menetä kuohkeuttaan. Anna pohjien jäähtyä ennen täyttämistä.

TÄYTE JA KORISTELU

Mittaa kulhoon fariinisokeri, kerma ja kardemumma. Vatkaa vaahdoksi.

Nosta toinen pohjalevy tarjoilulautaselle. Levitä päälle täytevaahto ja mustikat. Nosta päälle toinen pohjalevy.

Koristele mustikoilla, mustikanvarvuilla ja syötävillä kukilla.

Vinkit!

Voit paistaa pohjan myös uunipellin päällä. Levitä silloin koko taikina + marenki leivinpaperilla vuoratulle pellille ja leikkaa valmis pohja kahteen osaan.

Tykkäätkö, että britakakussa saa olla paljon täytettä? Tee täyte silloin tupla-annoksena ja levitä sitä myös päällimmäisen pohjan päälle. Tällöin mantelilastut voi jättää marengin päältä pois.

 

Resepti ja kuva: Kinuskikissa

 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Helppo omenapiirakka

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?