Ainekset
125 g voita
200 g tummaa suklaata
4 kananmunaa
3 dl Dansukker Taloussokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
1,5 dl pekaanipähkinöitä rouhittuina
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
200 g mustikoita
Viimeistelyyn
1 rkl Dansukker Tomusokeria tai Luomutomusokeria
Ohjeet
Sulata voi kattilassa. Ota kattila liedeltä ja paloittele suklaa joukkoon. Sekoittele, kunnes suklaa on sulanut.
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi kulhossa. Lisää vaniljasokeri ja rouhitut pähkinät. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää munavaahtoon. Lisää lopuksi suklaa-voiseos ja sekoita tasaiseksi.
Kaada taikina leivinpaperoituun uunipannuun (20 cm x 30 cm) ja ripottele mustikat pinnalle. Paista 175-asteisen uunin keskitasolla 30 minuuttia tai kunnes taikina alkaa vähän jähmettyä keskeltä.
Jäähdytä brownie kokonaan ja leikkaa paloiksi. Koristele tomusokerilla.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Joulun parhaat kahvikakut
Mehevät kuivakakut, kuten taatelikakku, maustekakku, hedelmäkakku, piimäkakku ja suklaakakku, kuuluvat ehdottomasti joulun perinteisiin leivonnaisiin. Leivo herkullinen joulukakku omaan kahvipöytään tai anna lahjaksi!
Leivo maistuvat joululeivät
Joulun kalapöytä ja myöhäisillan kinkkuvoileipä kaipaavat seurakseen itse leivottua saaristolaisleipää tai joululimppua, joita perinteinen Tumma siirappi mehevöittää. Tuoksuva leipä on myös toivottu joulutuliainen.
Itse tehdyt joulumakeiset
Jouluun kuuluvat itse tehdyt fudget, kermatoffeet, marmeladit, tryffelit, minttusuklaat, karamellit ja paahdetut mantelit. Omaan herkutteluun tai lahjaksi ystävälle!
Ruokalahjaideat
Yllätä ystävä, hurmaa anoppi tai ilahduta naapuria itse tehdyllä ruokalahjalla! Hyviä ideoita ovat kahvikakut, leivät, hillot, mehut, kaakao-ainekset, makeiset, naposteltavat, keksit ja pikkuleipäainekset purkissa.
Herkkuja joulupöytäään
Parasta joulussa on ruoka! Graavilohta, kinkkua, kalkkunaa, lanttulaatikkoa, silliä – mitä herkkuja sinun joulupöydässäsi tarjotaan?
Joulujuomat
Lämmin glögi punaviinillä tai mehulla ja suklainen kaakao runsaasti koristeltuna maistuvat jo ennen joulua, joulunpyhinä ja joulun jälkeen talven jatkuessa.