Mustikkajäätelö

Kardemummalla maustettu mustikkajäätelö on herkullinen kesäjälkiruoka.

valmista jäätelöä noin 1 l

PT1H

12 tuntia

Arviot (91 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Mustikkakastike
4 dl (200 g) mustikoita
1 ½ dl vettä
1 maustemitallinen kardemummaa
¾ dl Dansukker Hillosokeria
Jäätelöön
4 dl kuohukermaa
5 kananmunan keltuaista
1 ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 dl Dansukker Glukoosisiirappia 

Ohjeet

Mittaa mustikkakastikkeen aineet kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi sekoitellen. Anna kiehua lempeästi kuplien kannen alla noin 5 minuuttia. Jäähdytä.

Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Vatkaa toisessa kulhossa keltuaiset, sokeri ja glukoosisiirappi vaaleaksi. Lisää kermavaahto joukkoon. Sekoita mustikkakastike huolettomasti jäätelöseokseen.

Kaada seos pakasteastiaan tai -rasiaan, siirrä pakastimeen ja jäädytä seuraavaan päivään. Sekoita jäätelöseosta pakastimeen laittamisen jälkeen tunnin välein pari kolme kertaa. Tai pyöritä seos jäätelöksi jäätelökoneella koneen ohjeen mukaan. 

Anna jäätelön pehmitä huoneenlämmössä noin 15 minuuttia ennen tarjoilua. Pyörittele mustikkajäätelö palloiksi tai lusikoi se jäätelömaljoihin.

 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Sima, perinteinen

Muista tehdä ajoissa simaa!

Tänä vuonna pääsiäinen ja vappu ovat niin lähekkäin, että sima on laitettava käymään heti pääsiäisen jälkeen. Katso perinteisen siman ohje ja maistuvat makuvaihtoehdot.

Hillo pakastemarjoista

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Appelsiinibroileri

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Itse tehty granola

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Amerikkalaiset pannukakut

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Mustikka-kauramuffinit

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.