Mustikkamehujäät

Katso helppo ohje, kuinka tehdä itse vegaaniset mustikkamehujäät. Metsämustikka, limetti ja minttu ovat oiva makupari tässä kylmän raikkaassa kesäherkussa.

6 mehujäätä

PT25M

noin 30 minuuttia + pakastus 3,5 tuntia

Arviot (11 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Mustikkakerros
100 g tuoreita tai pakastemustikoita
1 dl vettä
1/2 dl Dansukker Taloussokeria
2 rkl Dansukker Glukoosisiirappia

Limetti-minttukerros
4 oksaa tuoretta minttua
1 1/2 dl vettä
1/2 dl Dansukker Talousssokeria
1 rkl Dansukker Glukoosisiirappia
2 rkl limettimehua (n. 1 limetti)

Ohjeet

Kiehauta mustikat, vesi, sokeri ja glukoosisiirappi. Soseuta seos ja siivilöi. Jätä jäähtymään.

Kiehauta mintunoksat, vesi, sokeri ja glukoosisiirappi. Anna kiehua 5 minuuttia. Ota kattila liedeltä ja lisää limettimehu. Jäähdytä ja siivilöi pois mintunoksat.

Kaada hieman mustikkaseosta mehujäämuottien pohjalle. Pane pakastimeen jähmettymään noin 45 minuutiksi. Kaada päälle hieman limetti-minttuseosta ja pane taas pakastimeen noin 45 minuutiksi. Tee loput kerrokset samoin. Kiinnitä tikut jähmeään seokseen.

Ota mehujäät pakastimesta huoneenlämpöön hieman ennen tarjoilua, jotta ne irtoavat muoteista.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Sima, perinteinen

Muista tehdä ajoissa simaa!

Tänä vuonna pääsiäinen ja vappu ovat niin lähekkäin, että sima on laitettava käymään heti pääsiäisen jälkeen. Katso perinteisen siman ohje ja maistuvat makuvaihtoehdot.

Hillo pakastemarjoista

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Appelsiinibroileri

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Itse tehty granola

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Amerikkalaiset pannukakut

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Mustikka-kauramuffinit

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.