Ainekset
2 ½ dl maitoa
25 g hiivaa
(1 muna)
1/2 tl suolaa
¾ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
6–7 dl vehnäjauhoja
75 g voita tai margariinia
Pinnalle
200 g (n. 5 dl) mustikoita
1 dl Dansukker Hillosokeria
Voiteluun
1 muna
Ohjeet
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liuota joukkoon hiiva. Lisää (muna), suola ja sokeri. Hämmennä hetki, kunnes sokeri on liuennut joukkoon. Lisää vehnäjauhoja ensin vähitellen sekoittaen. Vaivaa loput jauhot taikinaan. Lisää sulatettu rasva ja vaivaa taikina tasaiseksi. Anna taikinan kohota liinan alla kaksinkertaiseksi.
Jos valmistat piiraat kahteen erilliseen vuokaan, jaa taikina kahteen osaan. Vaivaa ilmakuplat pois työlaudalla. Kaulitse taikina jauhoja apuna käyttäen. Voit säästää muutaman suikaleen taikinaa piiraan päälle. Nosta taikina piiras- tai uunivuokaan.
Sekoita mustikat ja hillosokeri keskenään. Ripottele ainekset taikinan päälle. Voitele piiraan reunat munalla. Paista 200-asteisessa uunissa 20–30 minuuttia tai kunnes taikina näyttää kypsältä. Mikäli piiras alkaa tummua, nosta päälle leivinpaperi paiston loppuvaiheessa.
Vinkki!
Alumiinivuokaan valmistettuna mustikkapiiras on kiva vieminen ystävälle.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Sitrushedelmien aika
Monikäyttöiset sitrukset antavat pirteää makua erilaisiin leivonnaisiin, jälkiruokiin, ruokiin, juomiin, hilloihin ja marmeladeihin.
Hilloa pakastemarjoista
Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!
Herkullisia broileriruokia
Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.
Kuumaa juomaa
Kuumat juomat maistuvat talvipakkasella. Klikkaa erilaisten tee-, kahvi- ja kaakaojuomien resepteihin.
Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?
Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.
Muffinit ja kuppikakut
Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.