Ainekset
5 dl vehnäjauhoja
1 ½ dl Dansukker Taloussokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 tl suolaa
250 g huoneenlämpöistä voita
(3 rkl jääkylmää vettä)
Täyte
200 g mustikoita
1 ½ dl Dansukker Hyytelösokeri Multia
1 rkl Dansukker Tummaa Muscovadosokeria
puolikkaan luomusitruunan kuori ja mehu
Pinnalle
1 muna
Dansukker Ruokokidesokeria
Ohjeet
Yhdistä vehnäjauhot, sokerit ja suola kulhossa. Lisää voi ja nypi taikina murumaiseksi. Lisää tarvittaessa vesi nopeasti sekoittaen. Jaa taikina kahteen osaan ja peitä kelmulla. Anna levätä jääkaapissa noin tunti.
Valmista sillä välin täyte. Laita kaikki täytteen ainekset kattilaan ja anna kiehua noin viisi minuuttia. Soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella. Anna jäähtyä.
Kaulitse taikinapalat samankokoisiksi levyiksi. Levitä ohut kerros mustikkasosetta toisen levyn päälle. Viipaloi toinen levy ohuiksi suikaleiksi ja asettele mustikkasoseen päälle. Ota muotilla tai leikkaa suorakaiteen tai ympyrän mallisia pieniä tai juomalasin kokoisia isompia piirakkakeksejä.
Nosta ne leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja voitele munalla. Ripottele pinnalle ruokokidesokeria. Paista 200-asteisessa uunissa 10–14 minuuttia.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Sitrushedelmien aika
Monikäyttöiset sitrukset antavat pirteää makua erilaisiin leivonnaisiin, jälkiruokiin, ruokiin, juomiin, hilloihin ja marmeladeihin.
Hilloa pakastemarjoista
Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!
Herkullisia broileriruokia
Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.
Kuumaa juomaa
Kuumat juomat maistuvat talvipakkasella. Klikkaa erilaisten tee-, kahvi- ja kaakaojuomien resepteihin.
Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?
Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.
Muffinit ja kuppikakut
Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.