Ainekset
Mustikkahillo
200 g mustikoita perattuna
1–2 rkl vettä
100 g Dansukker Hillosokeria
Suukot
200 g huoneenlämpöistä voita
1 dl Dansukker Tomusokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Jäätelö
4 keltuaista
0,5 dl Dansukker Taloussokeria
1,5 dl maitoa
2 dl kuohukermaa
1 dl Dansukker Glukoosisiirappia
Ohjeet
1. Keitä ensin hillo, jotta se ehtii jäähtyä ja jähmettyä. Mittaa vesi kattilaan. Lisää mustikat ja kuumenna. Sekoita hillosokeri höyryävään seokseen. Kuumenna ja keitä kevyesti poreillen 10 minuuttia. Hämmennä välillä, lusikoi mahdollinen vaahto pinnalta pois. Anna hillon jäähtyä 20–30 minuuttia, sekoita välillä. Purkita puhtaaseen, kuumennettuun purkkiin.
2. Lämmitä uuni 200-asteiseksi ja leivo suukot.
3. Vaahdota voi ja sokerit. Sekoita keskenään vehnäjauhot ja leivinjauhe ja lisää voi-sokerivaahtoon. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
4. Muotoile taikinasta tanko ja leikkaa se 20 palaan (25 g/pala). Pyöritä palloiksi ja pane pallot pieniin muffinivuokiin. Paina keskelle kolo jauhotetulla sormella. Täytä kolo hillolla.
5. Paista uunin alatasolla 14–16 minuuttia. Ota pikkuleivät uunista ja jätä jäähtymään.
6. Valmista jäätelö vatkaamalla keltuaiset ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Kiehauta maito, kerma ja glukoosisiirappi. Vatkaa munasokerivaahto lämpimään maitoseokseen. Siivilöi tiheän siivilän läpi.
7. Anna massan jäähtyä ennen kuin kaadat sen jäätelökoneeseen. Voit myös laittaa jäätelömassan pakastimeen vähintään 5 tunniksi. Sekoita muutaman kerran pakastumisen aikana.
8. Kun jäätelö on puoliksi jäätynyt, kääntele varovasti joukkoon kauniiksi kuvioksi noin 3 rkl hilloa sekä murrettuja paloja noin kuudesta suukosta.
9. Koristele jäätelöannokset suukoilla ja tarjoile.
Vinkki!
Mustikan sijaan voit käyttää hillossa mitä tahansa marjoja makusi mukaan.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Joulun parhaat kahvikakut
Mehevät kuivakakut, kuten taatelikakku, maustekakku, hedelmäkakku, piimäkakku ja suklaakakku, kuuluvat ehdottomasti joulun perinteisiin leivonnaisiin. Leivo herkullinen joulukakku omaan kahvipöytään tai anna lahjaksi!
Leivo maistuvat joululeivät
Joulun kalapöytä ja myöhäisillan kinkkuvoileipä kaipaavat seurakseen itse leivottua saaristolaisleipää tai joululimppua, joita perinteinen Tumma siirappi mehevöittää. Tuoksuva leipä on myös toivottu joulutuliainen.
Itse tehdyt joulumakeiset
Jouluun kuuluvat itse tehdyt fudget, kermatoffeet, marmeladit, tryffelit, minttusuklaat, karamellit ja paahdetut mantelit. Omaan herkutteluun tai lahjaksi ystävälle!
Ruokalahjaideat
Yllätä ystävä, hurmaa anoppi tai ilahduta naapuria itse tehdyllä ruokalahjalla! Hyviä ideoita ovat kahvikakut, leivät, hillot, mehut, kaakao-ainekset, makeiset, naposteltavat, keksit ja pikkuleipäainekset purkissa.
Herkkuja joulupöytäään
Parasta joulussa on ruoka! Graavilohta, kinkkua, kalkkunaa, lanttulaatikkoa, silliä – mitä herkkuja sinun joulupöydässäsi tarjotaan?
Joulujuomat
Lämmin glögi punaviinillä tai mehulla ja suklainen kaakao runsaasti koristeltuna maistuvat jo ennen joulua, joulunpyhinä ja joulun jälkeen talven jatkuessa.