Ainekset
Mustikkahillo
200 g mustikoita perattuna
1–2 rkl vettä
100 g Dansukker Hillosokeria
Suukot
200 g huoneenlämpöistä voita
1 dl Dansukker Tomusokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Jäätelö
4 keltuaista
0,5 dl Dansukker Taloussokeria
1,5 dl maitoa
2 dl kuohukermaa
1 dl Dansukker Glukoosisiirappia
Ohjeet
1. Keitä ensin hillo, jotta se ehtii jäähtyä ja jähmettyä. Mittaa vesi kattilaan. Lisää mustikat ja kuumenna. Sekoita hillosokeri höyryävään seokseen. Kuumenna ja keitä kevyesti poreillen 10 minuuttia. Hämmennä välillä, lusikoi mahdollinen vaahto pinnalta pois. Anna hillon jäähtyä 20–30 minuuttia, sekoita välillä. Purkita puhtaaseen, kuumennettuun purkkiin.
2. Lämmitä uuni 200-asteiseksi ja leivo suukot.
3. Vaahdota voi ja sokerit. Sekoita keskenään vehnäjauhot ja leivinjauhe ja lisää voi-sokerivaahtoon. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
4. Muotoile taikinasta tanko ja leikkaa se 20 palaan (25 g/pala). Pyöritä palloiksi ja pane pallot pieniin muffinivuokiin. Paina keskelle kolo jauhotetulla sormella. Täytä kolo hillolla.
5. Paista uunin alatasolla 14–16 minuuttia. Ota pikkuleivät uunista ja jätä jäähtymään.
6. Valmista jäätelö vatkaamalla keltuaiset ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Kiehauta maito, kerma ja glukoosisiirappi. Vatkaa munasokerivaahto lämpimään maitoseokseen. Siivilöi tiheän siivilän läpi.
7. Anna massan jäähtyä ennen kuin kaadat sen jäätelökoneeseen. Voit myös laittaa jäätelömassan pakastimeen vähintään 5 tunniksi. Sekoita muutaman kerran pakastumisen aikana.
8. Kun jäätelö on puoliksi jäätynyt, kääntele varovasti joukkoon kauniiksi kuvioksi noin 3 rkl hilloa sekä murrettuja paloja noin kuudesta suukosta.
9. Koristele jäätelöannokset suukoilla ja tarjoile.
Vinkki!
Mustikan sijaan voit käyttää hillossa mitä tahansa marjoja makusi mukaan.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Sitrushedelmien aika
Monikäyttöiset sitrukset antavat pirteää makua erilaisiin leivonnaisiin, jälkiruokiin, ruokiin, juomiin, hilloihin ja marmeladeihin.
Hilloa pakastemarjoista
Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!
Herkullisia broileriruokia
Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.
Kuumaa juomaa
Kuumat juomat maistuvat talvipakkasella. Klikkaa erilaisten tee-, kahvi- ja kaakaojuomien resepteihin.
Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?
Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.
Muffinit ja kuppikakut
Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.