Mustikkatorttu

Kesäisessä mustikkatortussa on herkullinen täyte ranskankermasta ja tuoreista mustikoista.

PT55M

noin tunti

Arviot (183 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Pohja
100 g margariinia tai voita
2 1/2 dl vehnäjauhoja
3/4 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 tl leivinjauhetta
1/2 dl kuohukermaa

Täyte
1 dl kuohukermaa
100 g ranskankermaa tai tuorejuustoa
½ dl Dansukker Fariinisokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria

Pinnalle
3–4 dl mustikoita
1 dl vettä
½ dl Dansukker Hyytelösokeria 

Ohjeet

Vuoraa halkaisijaltaan 22–24 cm:n torttuvuoka leivinpaperilla. Sekoita pehmeä rasva ja kuivat aineet keskenään. Lisää kerma ja sekoita taikina tasaiseksi. Painele taikina piirasvuoan pohjalle ja reunoille ja laita jääkaappiin noin 15 minuutiksi.

Kypsennä torttupohja 200-asteisen uunin alimmalla tai toiseksi alimmalla ritilätasolla 15–20 minuuttia. Jäähdytä.

Vaahdota kerma. Vatkaa ranskankerma sekä sokerit. Sekoita joukkoon kermavaahto, ja tarkista maku. Levitä seos jäähtyneen tortun pinnalle ja ripottele päälle mustikat.

Valmista kiille. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sekoita joukkoon hyytelösokeri. Anna kiehua hetki, kunnes liemi kirkastuu. Jäähdytä muutaman minuutin ajan ja sivele mustikat pullasutia apuna käyttäen hyytelösokeriliemellä. Nosta hetkeksi kylmään ennen tarjoilua.

Vinkki!
Voit leipoa torttupohjan muutamaa päivää aikaisemmin valmiiksi ja täyttää sen tarjoilupäivän aamuna.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Sima, perinteinen

Muista tehdä ajoissa simaa!

Tänä vuonna pääsiäinen ja vappu ovat niin lähekkäin, että sima on laitettava käymään heti pääsiäisen jälkeen. Katso perinteisen siman ohje ja maistuvat makuvaihtoehdot.

Hillo pakastemarjoista

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Appelsiinibroileri

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Itse tehty granola

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Amerikkalaiset pannukakut

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Mustikka-kauramuffinit

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.