Ainekset
4 ½ dl vehnäjauhoja
1 ¼ dl mantelijauhetta
1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
½ tl soodaa
½ tl suolaa
3 isoa kananmunaa
2 ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
2 dl oliiviöljyä
1 ison luomusitruunan mehu ja raastettu kuori
Kostutus
1 veriappelsiinin mehu (n. 1 dl)
Veriappelsiinisiirappi
2 veriappelsiinin mehu (n. 2 dl)
1 dl Dansukker Taloussokeria
Kuorrutus
1 rs (250 g) mascarponea
2–3 rkl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
½ –1 veriappelsiinin mehu
Koristeluun
1 veriappelsiini
Ohjeet
Käytä kakkuun huoneenlämpöisiä aineksia.
Voitele ja jauhota 1,7 l:n kakkuvuoka. Sekoita jauhot, mantelijauhe, vaniljasokeri, kohotusaineet ja suola.
Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää oliiviöljy ohuena norona vaahtoon, koko ajan vatkaten. Lisää joukkoon jauhoseos, sitruunan mehu ja kuoriraaste kevyesti sekoittaen.
Paista uunissa 170 asteessa noin 60 minuuttia. Kokeile kypsyys kakun keskiosasta ennen kuin otat kakun pois uunista. Jäähdytä hetki ja kumoa kakku.
Kostuta lämmin kakku veriappelsiinimehulla, peitä ja anna maustua jääkaapissa pari tuntia tai seuraavaan päivään.
Tee veriappelsiinisiirappi: laita veriappelsiinimehu ja sokeri kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi, keitä ilman kantta noin 10 minuuttia silloin tällöin sekoittaen. Jäähdytä.
Vatkaa kuorrutuksen mascarpone, sokeri ja mehu sileäksi. Peitä kakun pinta vaahdolla. Valuta veriappelsiinisiirappiraidat kuorrutuksen päälle juuri ennen tarjoilua ja koristele kakkuvati veriappelsiinilohkoilla.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Joulun parhaat kahvikakut
Mehevät kuivakakut, kuten taatelikakku, maustekakku, hedelmäkakku, piimäkakku ja suklaakakku, kuuluvat ehdottomasti joulun perinteisiin leivonnaisiin. Leivo herkullinen joulukakku omaan kahvipöytään tai anna lahjaksi!
Leivo maistuvat joululeivät
Joulun kalapöytä ja myöhäisillan kinkkuvoileipä kaipaavat seurakseen itse leivottua saaristolaisleipää tai joululimppua, joita perinteinen Tumma siirappi mehevöittää. Tuoksuva leipä on myös toivottu joulutuliainen.
Itse tehdyt joulumakeiset
Jouluun kuuluvat itse tehdyt fudget, kermatoffeet, marmeladit, tryffelit, minttusuklaat, karamellit ja paahdetut mantelit. Omaan herkutteluun tai lahjaksi ystävälle!
Ruokalahjaideat
Yllätä ystävä, hurmaa anoppi tai ilahduta naapuria itse tehdyllä ruokalahjalla! Hyviä ideoita ovat kahvikakut, leivät, hillot, mehut, kaakao-ainekset, makeiset, naposteltavat, keksit ja pikkuleipäainekset purkissa.
Herkkuja joulupöytäään
Parasta joulussa on ruoka! Graavilohta, kinkkua, kalkkunaa, lanttulaatikkoa, silliä – mitä herkkuja sinun joulupöydässäsi tarjotaan?
Joulujuomat
Lämmin glögi punaviinillä tai mehulla ja suklainen kaakao runsaasti koristeltuna maistuvat jo ennen joulua, joulunpyhinä ja joulun jälkeen talven jatkuessa.