Omena-marenkipaistos

Paista omenalohkot uunissa ja kuorruta marengilla. Fariinisokerilla ja kanelilla maustettu omena-marenkipaistos on helppo ja herkullinen syksyinen jälkiruoka.

4–6 annosta

45 min

Arviot (1 kpl)

Ainekset

10–15 kotimaista omenaa
1 dl Dansukker Fariinisokeria tai Luomufariinisokeria
2 tl kanelia
ripaus inkivääriä

Marenki
3 kananmunanvalkuaista
1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria

Ohjeet

Halkaise omenat ja poista siemenkodat. Leikkaa omenat lohkoiksi ja laita reunalliseen uunivuokaan. Sekoita joukkoon fariinisokeri, kaneli ja inkivääri.

Kypsennä 200 asteessa uunin keskiritilätasolla  noin 15 minuuttia. Nosta sitten lämpötila 250 asteeseen ja valmista sillä välin marenki.

Erottele kananmunanvalkuaiset kulhoon. Vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää sokeri ja vaniljasokeri vähän kerrallaan koko ajan vatkaten.

Levitä marenkiseos omenoiden päälle ilmavasti lusikalla ja laita vielä uuniin hetkeksi, kunnes marenki saa hieman väriä.

Tarjoa seuraksi halutessasi murustettuja kaurakeksejä tai vaniljajäätelöä.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Halloween-reseptit

Halloween-reseptit

Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Muscovado suklaakakku

Leivo suklaaherkkuja

Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.

Fariiniruudut

Pellillinen herkkuja

Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.

Mustikka-kauramuffinit

Muffinit ja kuppikakut

Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!