Omena-rahkapiiras

Herkullisen omenapiiraan täytteenä on vaniljarahkaa ja päällä myslimurua.

8–10 annosta

1 tunti

Arviot (47 kpl)

Ainekset

Pohja
150 g voita tai margariinia
1 dl Dansukker Ruokokidesokeria
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte
200 g vaniljan makuista rahkaa
1/2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 tl Dansukker Kanelisokeria
1 muna
3 omenaa

Muruseos
25 g voita tai margariinia
1/2 dl Dansukker Ruokokidesokeria
1/2 dl mysliä tai muromysliä (voi sisältää marjoja)

Pinnalle
Dansukker Kanelisokeria

Ohjeet

Vaahdota rasva ja sokeri, lisää muna vatkaten. Nypi joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet.

Painele taikina halkaisijaltaan noin 24 cm piirasvuoan pohjalle ja reunoille.

Sekoita rahka, sokerit ja muna keskenään ja kaada taikinan päälle.

Poista omenoista siemenkodat ja leikkaa ne viipaleiksi. Asettele viipaleet täytteen päälle lomittain.

Sekoita rasva, sokeri ja mysli murumaiseksi ja ripottele nokareita piiraan pinnalle. Ripottele päälle vielä kanelisokeria.

Paista piirasta 200 asteessa noin 30–40 minuuttia, kunnes pinta saa kauniin värin.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Halloween-reseptit

Halloween-reseptit

Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Muscovado suklaakakku

Leivo suklaaherkkuja

Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.

Fariiniruudut

Pellillinen herkkuja

Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.

Mustikka-kauramuffinit

Muffinit ja kuppikakut

Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!