Ainekset
1 kg porkkanaa, palsternakkaa, punajuurta tai kesäkurpitsaa
1 rkl raastettua, tuoretta inkivääriä
1 sitruunan mehu
1 dl vettä
1 kg hapahkoja omenalohkoja
2 pkt (à 330 g) Dansukker Hillo-marmeladisokeria
Ohjeet
Kuori ja raasta juurekset. Mittaa vesi, sitruunamehu, inkivääri ja juuresraaste kattilaan. Keitä kymmenisen minuuttia. Lisää kuoritut, kodattomat omenalohkot. Keitä hiljalleen noin 30 minuuttia ja soseuta seos.
Lisää joukkoon hillo-marmeladisokeri ja keitä kymmenisen minuuttia.
Kaada säilyke puhtaisiin, kuumennettuihin lasitölkkeihin ja sulje kansilla.
Vinkki!
Omenien sijaan voit käyttää myös raparperia, ruusukvitteniä tai karviaisia.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Muista tehdä ajoissa simaa!
Tänä vuonna pääsiäinen ja vappu ovat niin lähekkäin, että sima on laitettava käymään heti pääsiäisen jälkeen. Katso perinteisen siman ohje ja maistuvat makuvaihtoehdot.

Hilloa pakastemarjoista
Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia
Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla
Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?
Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut
Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.