Ainekset
½ l maitoa
50 g tuoretta hiivaa
1 rkl kardemummaa
2 dl Dansukker Taloussokeria
ripaus suolaa
12–14 dl vehnäjauhoja
150 g sulatettua voita
Pinnalle
munaa voiteluun
4 omenaa
Dansukker Kanelisokeria
Ohjeet
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota joukkoon hiiva. Sekoita joukkoon kardemumma, sokeri ja suola. Lisää vehnäjauhot alustaen ja vaivaa lopuksi joukkoon sulatettu voi. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa liinan alla kaksinkertaiseksi.
Vaivaa taikinasta ilmakuplat ja pyöritä tangoksi. Jaa tanko tasakokoisiin paloihin ja pyöritä pikkupulliksi. Laita uunipellille isoja paperivuokia. Laita vuokiin pullat ja litistä niitä.
Paloittele omenat ohuiksi lohkoiksi ja paina pullien päälle omenalohkoja. Voitele reunat munalla ja ripottele pinnalle kanelisokeria.
Paista 225-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia. Tarjoa seuraksi maitoa tai kaakaota.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Joulun parhaat kahvikakut
Mehevät kuivakakut, kuten taatelikakku, maustekakku, hedelmäkakku, piimäkakku ja suklaakakku, kuuluvat ehdottomasti joulun perinteisiin leivonnaisiin. Leivo herkullinen joulukakku omaan kahvipöytään tai anna lahjaksi!
Leivo maistuvat joululeivät
Joulun kalapöytä ja myöhäisillan kinkkuvoileipä kaipaavat seurakseen itse leivottua saaristolaisleipää tai joululimppua, joita perinteinen Tumma siirappi mehevöittää. Tuoksuva leipä on myös toivottu joulutuliainen.
Itse tehdyt joulumakeiset
Jouluun kuuluvat itse tehdyt fudget, kermatoffeet, marmeladit, tryffelit, minttusuklaat, karamellit ja paahdetut mantelit. Omaan herkutteluun tai lahjaksi ystävälle!
Ruokalahjaideat
Yllätä ystävä, hurmaa anoppi tai ilahduta naapuria itse tehdyllä ruokalahjalla! Hyviä ideoita ovat kahvikakut, leivät, hillot, mehut, kaakao-ainekset, makeiset, naposteltavat, keksit ja pikkuleipäainekset purkissa.
Herkkuja joulupöytäään
Parasta joulussa on ruoka! Graavilohta, kinkkua, kalkkunaa, lanttulaatikkoa, silliä – mitä herkkuja sinun joulupöydässäsi tarjotaan?
Joulujuomat
Lämmin glögi punaviinillä tai mehulla ja suklainen kaakao runsaasti koristeltuna maistuvat jo ennen joulua, joulunpyhinä ja joulun jälkeen talven jatkuessa.