Ainekset
500 g (n. 4 keskikokoista) omenoita
1 dl Dansukker Taloussokeria
1 dl vettä
1 kanelitanko
2 munanvalkuaista
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
Lisäksi
Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia ja Kanelisokeria
Ohjeet
Kuori omenat ja poista siemenkodat. Paloittele omenat muutamaan osaan ja laita kasariin yhdessä sokerin, veden ja kanelitangon kanssa. Anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia tai kunnes omenat ovat pehmenneet. Nosta kanelitanko sivuun ja anna seoksen jäähtyä.
Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi, lisää joukkoon vaniljasokeri ja pehmenneet omenat. Vatkaa seos tasaiseksi ja nosta vatkauskulhossa pakastimeen. Vatkaa muutaman kerran noin puolen tunnin välein pakastuksen aikana.
Tarjoa kohmeinen sorbetti yhdessä siirapin kanssa. Ripottele annoksen pinnalle kanelisokeria.
Vinkki!
Voit lisätä omenaseoksen joukkoon halutessasi tilkan omenalikööriä. Jos kiehautat liköörin omenoiden kanssa, palaa alkoholi pois, mutta jäljelle jää miellyttävä maku.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Muista tehdä ajoissa simaa!
Tänä vuonna pääsiäinen ja vappu ovat niin lähekkäin, että sima on laitettava käymään heti pääsiäisen jälkeen. Katso perinteisen siman ohje ja maistuvat makuvaihtoehdot.

Hilloa pakastemarjoista
Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia
Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla
Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?
Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut
Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.