Ainekset
Kakkupohja
200 g hasselpähkinöitä
200 g huoneenlämpöistä voita tai margariinia
2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
3 munaa
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
Täyte
2 dl maitoa
1 1/2 dl Dansukker Tomusokeria
1 sitruunan raastettu kuori ja mehu
2 rkl Maizena-maissitärkkelystä
1 1/2 dl kuohukermaa
Koristelu
2 rasiaa Philadelphia-tuorejuustoa
3 dl Dansukker Tomusokeria
(keltaista elintarvikeväriä)
suklaata, pääsiäismakeisia
Ohjeet
Jauha pähkinät. Sekoita rasva ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksi kerrallaan koko ajan sekoittaen.
Sekoita jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään ja lisää seos varovasti sekoittaen taikinaan. Sekoita joukkoon jauhetut pähkinät.
Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun pyöreään vuokaan ja paista uunin keskiosassa 175 asteessa noin 30–40 minuuttia. Kumoa ritilälle ja anna jäähtyä.
Sekoita kaikki täytteen ainekset kermaa lukuun ottamatta kattilassa ja anna hautua, kunnes seos sakenee. Ota kattila pois lämmöltä ja sekoita silloin tällöin, kunnes täyte on jäähtynyt. Vatkaa kerma paksuksi vaahdoksi ja sekoita täytteeseen.
Leikkaa kakkupohja kahteen osaan ja levitä täyte alaosan päälle. Nosta kakun yläosa päälle.
Vatkaa Philadelphia-juusto ja tomusokeri sekaisin. Levitä osa kuorrutuksesta kakun päälle ja reunoille. Pursota loppu kuorrutus kakun päälle. Koristele esim. sulatetusta suklaasta tehdyllä pesällä, joka täytetään pienillä pääsiäismunilla.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Muista tehdä ajoissa simaa!
Tänä vuonna pääsiäinen ja vappu ovat niin lähekkäin, että sima on laitettava käymään heti pääsiäisen jälkeen. Katso perinteisen siman ohje ja maistuvat makuvaihtoehdot.

Hilloa pakastemarjoista
Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia
Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla
Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?
Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut
Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.