Ainekset
3/4 pkt (à 50 g) hiivaa
5 dl kädenlämpöistä vettä
1 dl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
1 1/2 tl suolaa
1 1/2 tl fenkolia
1 1/2 tl anista
1 1/2 tl inkivääriä
3 dl ruisjauhoja
9 dl hiivaleipäjauhoja
(kuorittuja manteleita)
Pinnalle
1/4 dl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
1/4 dl lämmintä vettä
Ohjeet
Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää siirappi, suola ja mausteet. Sekoita jauhoja taikinaan noin desilitra kerrallaan.
Anna taikinan kohota vedottomassa paikassa liinan alla noin tunti.
Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja jaa kahteen osaan. Leivo paloista pyöreät limput. Nosta pellille leivinpaperin päälle. Jos haluat koristella pinnan manteleilla, kastele ne vedellä ja asettele leipien päälle. Anna kohota liinan alla 30 minuuttia.
Yhdistä voitelussa käytettävä siirappi ja vesi.
Paista 200 asteessa noin 40 minuuttia. Voitele pinta paiston puolivälissä siirappivedellä. Suojaa limput tarvittaessa foliolla, jotta pinta ei tummu liikaa.
Voitele limput vielä paiston jälkeen siirappivedellä.
Resepti ja kuva: Kinuskikissa
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut
Kaikenlaiset juustokakut ovat nykyään makeista leivonnaisista varmasti ne suosituimmat, kun tarvitaan herkullista ja näyttävää tarjottavaa.

Nyt juhlitaan!
Ihana juhlasesonki on taas täällä. Klikkaa ja katso inspiroivat leivontareseptit kaikkiin kevään ja kesän juhliin.

Suolaista leivontaa
Suolaiset piirakat sopivat salaatin kera lounaaksi ja iltapalaksi, piknikille ja brunssille sekä kahvipöytään makeiden tarjottavien rinnalle.

Leivo pikkuleipiä
Saako olla herkullinen pikkuleipä tai cookie kahvin kanssa? Purkillinen itse leivottuja pikkuleipiä on mainio vierasvara, herkullinen juhlapöydän tarjottava ja arkipäivän piristys.

Helppo pannacotta
Italiasta kotoisin oleva pannacotta on suussa sulava kermavanukas. Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat tämän herkullisen jälkiruoan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Onnistuu aina!

Mainiot grillimarinadit ja mausteseokset
Herkullisilla marinadeilla syvennät tai korostat lihan ja kalan makua nopeasti ja helposti. Grillimarinadeissa sokeri ja siirappi pyöristävät vahvoja mausteita ja antavat karamellisoituessaan herkullista makua ja paistoväriä.