Pähkinäinen hedelmäkakku

Jouluisessa kahvikakussa on rusinoita, viikunoita, ja aprikooseja sekä kokonaisia manteleita ja hasselpähkinöitä.

PT1H

3 tuntia

Arviot (22 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

250 g (4 dl) rusinoita
10 kuivattua viikunaa
10 kuivattua aprikoosia
1 ½ dl konjakkia tai appelsiinimehua
250 g voita tai margariinia
1 ½ dl Dansukker Fariinisokeria
4 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

1 dl kokonaisia manteleita
1 dl kokonaisia hasselpähkinöitä

Ohjeet

Pane rusinat ja paloitellut hedelmät kulhoon. Lisää konjakki tai appelsiinimehu ja anna seistä tunnin ajan.

Voitele ja jauhota pitkänomainen vuoka (n. 2 litraa). Lämmitä uuni 175 asteeseen.

Vatkaa rasva ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen. Lisää puolet jauhoista ja puolet hedelmäsekoituksesta. Lisää tämän jälkeen kaikki loput ainekset ja sekoita hyvin.

Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alaosassa n. 1 1/2 tuntia. Tarkkaile paistumista ja tarkista kypsyys. Anna kakun jäähtyä vuoassa 10 minuuttia ennen kumoamista.

Siivilöi päälle tomusokeria. Tarjoile pähkinäinen hedelmäkakku ohuina siivuina esimerkiksi sherryn kanssa.

 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Sima, perinteinen

Muista tehdä ajoissa simaa!

Tänä vuonna pääsiäinen ja vappu ovat niin lähekkäin, että sima on laitettava käymään heti pääsiäisen jälkeen. Katso perinteisen siman ohje ja maistuvat makuvaihtoehdot.

Hillo pakastemarjoista

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Appelsiinibroileri

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Itse tehty granola

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Amerikkalaiset pannukakut

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Mustikka-kauramuffinit

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.