Ainekset
5 dl lämmintä vettä (40 °C)
25 g tuorehiivaa
5 dl sämpylä- tai hiivaleipäjauhoja
1 ¼ dl Dansukker Leipäsiirappia
1 ½ tl suolaa
250 g pähkinäsekoitusta
3 dl neljänviljan hiutaleita
1 dl juoksevaa margariinia
7–8 dl vehnä- tai hiivaleipäjauhoja
Pinnalle
Dansukker Leipäsiirappia
Ohjeet
Sekoita taikinakulhossa vesi, hiiva ja viisi desilitraa sämpyläjauhoja. Peitä ja anna taikinajuuren käydä 2–4 tuntia huoneenlämmössä.
Lisää siirappi, suola, pähkinät, hiutaleet, margariini ja puolet jauhoista. Sekoita rivakasti. Lisää loput jauhot ja alusta kimmoisa taikina. Peitä ja kohota kaksinkertaiseksi.
Kumoa taikina jauhotetulle työpöydälle ja muotoile leiviksi tai sämpylöiksi. Peitä ja kohota.
Valuta kohonneiden leipien päälle siirappiraidat, pistele pinta haarukalla ja paista uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia. Peitä leivät uunista ottamisen jälkeen leivinpaperilla ja puhtaalla keittiöpyyhkeellä.
Vinkki!
Tarjoa pähkinäleipää aprikoosihillon ja juustojen kanssa.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Sitrushedelmien aika
Monikäyttöiset sitrukset antavat pirteää makua erilaisiin leivonnaisiin, jälkiruokiin, ruokiin, juomiin, hilloihin ja marmeladeihin.
Hilloa pakastemarjoista
Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!
Herkullisia broileriruokia
Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.
Kuumaa juomaa
Kuumat juomat maistuvat talvipakkasella. Klikkaa erilaisten tee-, kahvi- ja kaakaojuomien resepteihin.
Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?
Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.
Muffinit ja kuppikakut
Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.