Ainekset
Pähkinämarenkilevyt
300 g hasselpähkinöitä
150 g Dansukker Ruokokidesokeria
7 kananmunan valkuaista
125 g Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
2 tl perunajauhoja
Mokkakreemi
175 g suomalaista Dansukker Taloussokeria
3 dl vettä
4 rkl pikaespressojauhetta
Täytteeseen lisäksi
100 g tummaa suklaata tai wienernougat-suklaata
250 g huoneenlämpöistä (suolatonta) voita
Pinnalle
150 g suolapähkinöitä hienoksi rouhittuna
Ohjeet
Levitä hasselpähkinät uunipellille, työnnä pelti uuniin ja paahda pähkinöitä 200 asteessa 10–15 minuuttia. Seuraa paahtumista silmä tarkkana, kuoret saavat tummua mutta pähkinät eivät saa palaa.
Kaada kuumat pähkinät puhtaan keittiöpyyhkeen päälle, rutistele pyyhe nyytiksi ja hiero nyyttiä pöydän pintaa vasten, kunnes pähkinänkuoret ovat lähes kokonaan irronneet. Poimi pähkinät pyyhkeestä ja jäähdytä ne.
Laita pähkinät (noin 275 g) leikkuuterällä varustettuun monitoimikoneen kulhoon, lisää ruokokidesokeri ja pyöräytä ainekset sileäksi. Lisää rouheen joukkoon kaksi (2) valkuaista koneen käydessä, sekoita kunnes aineksista on muodostunut pallomainen massa. Siirrä massa sekoituskulhoon.
Vatkaa loput valkuaiset (5 kpl) puhtaassa ja kuivassa kulhossa vaahdoksi, lisää sokeri-perunajauhoseos vatkauksen aikana vaahtoon vähitellen. Sekoita noin kolmasosa valkuaisvaahdosta pähkinä-sokerimassaan reippain ottein ja kaada seos sen jälkeen valkuaisvaahtoon ja sekoita lopuksi varoen.
Pursota tai levitä massasta kolme pohjaa (ø 20 cm) leivinpaperoiduille uunipelleille. Paista uunissa 160 asteessa yksitellen noin 30 minuuttia tai kiertoilmauunissa kaikki yhtä aikaa 150 asteessa noin 30 minuuttia. Vaihda peltien paikka kiertoilmapaiston puolivälissä ja pyöräytä pellit ympäri. Jäähdytä pohjat.
Mittaa sokeri, vesi ja pikaespressojauhe kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua hiljalleen poreillen noin 10 minuuttia. Jäähdytä.
Sulata suklaa tai nougat, kaada se vispauskulhoon, lisää huoneenlämpöinen voi ja vatkaa seos vaaleaksi. Lisää kylmä kahvisiirappi ohuena nauhana koko ajan rivakasti vatkaten.
Kokoa kakku (renkaaseen), siirrä pähkinämarenkilevy lautaselle, annostele noin kolmasosa täytteestä päälle, aseta toinen levy täytteen päälle, lisää täyte ja viimeinen levy kanneksi. Laita kakku jääkaappiin pariksi tunniksi. Loput mokkakreemistä saa odottaa huoneenlämmössä.
Kuorruta kakku lopulla mokkakreemillä.
Hienonna suolapähkinät tasaiseksi rouheeksi ja viimeistele kakun pinta rouheella. Siisti lautanen tai siirrä kakku tarjoiluvadille.
Nauti täyteläisen kahvin tai mustan teen kanssa. Ota kakku huoneenlämpöön noin vartti ennen tarjoamista. Kakun voi pakastaa.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Joulun parhaat kahvikakut
Mehevät kuivakakut, kuten taatelikakku, maustekakku, hedelmäkakku, piimäkakku ja suklaakakku, kuuluvat ehdottomasti joulun perinteisiin leivonnaisiin. Leivo herkullinen joulukakku omaan kahvipöytään tai anna lahjaksi!
Leivo maistuvat joululeivät
Joulun kalapöytä ja myöhäisillan kinkkuvoileipä kaipaavat seurakseen itse leivottua saaristolaisleipää tai joululimppua, joita perinteinen Tumma siirappi mehevöittää. Tuoksuva leipä on myös toivottu joulutuliainen.
Itse tehdyt joulumakeiset
Jouluun kuuluvat itse tehdyt fudget, kermatoffeet, marmeladit, tryffelit, minttusuklaat, karamellit ja paahdetut mantelit. Omaan herkutteluun tai lahjaksi ystävälle!
Ruokalahjaideat
Yllätä ystävä, hurmaa anoppi tai ilahduta naapuria itse tehdyllä ruokalahjalla! Hyviä ideoita ovat kahvikakut, leivät, hillot, mehut, kaakao-ainekset, makeiset, naposteltavat, keksit ja pikkuleipäainekset purkissa.
Herkkuja joulupöytäään
Parasta joulussa on ruoka! Graavilohta, kinkkua, kalkkunaa, lanttulaatikkoa, silliä – mitä herkkuja sinun joulupöydässäsi tarjotaan?
Joulujuomat
Lämmin glögi punaviinillä tai mehulla ja suklainen kaakao runsaasti koristeltuna maistuvat jo ennen joulua, joulunpyhinä ja joulun jälkeen talven jatkuessa.