Ainekset
Lemoncurd (n. 3 dl)
1 dl vastapuristettua sitruunamehua
1 kananmunan keltuainen
1 kananmuna
2 1/2 dl Dansukker Hillosokeria
80 g voita
Pähkinämuru
1/2 dl manteleita
1/2 dl hasselpähkinöitä
50 g voita
1/4 dl kookoshiutaleita
2 rkl Dansukker Taloussokeria
1 rkl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
1 dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa
Passiotuorejuustovaahto
2 dl vispikermaa
200 g tuorejuustoa
1 dl Dansukker Tomusokeria tai Luomutomusokeria
2–3 rkl passiohedelmistä puristettua mehua
Koristeluun
sitruunamelissaa
Ohjeet
1. Tee ensin lemoncurd. Sekoita ainekset voita lukuunottamatta paksupohjaisessa kattilassa. Kuumenna ja anna kiehua kevyesti noin 3 minuuttia kunnes seos alkaa paksuuntua, vatkaa koko ajan. Lisää sitten voi erissä koko ajan vatkaten. Ota kattila liedeltä ja halutessasi siivilöi seos. Purkita puhtaaseen, kuumaan purkkiin. Säilytä jääkaapissa.
2. Valmista pähkinämuru. Lämmitä kiertoilmauuni 175°C:een. Rouhi mantelit ja pähkinät. Sekoita kaikki ainekset keskenään tasaiseksi seokseksi. Sirottele seos leivinpaperoidulle pellille. Paista kauniin kullanruskeaksi uunin keskiosassa noin 10 minuuttia.
3. Sekoita kerma, tuorejuusto ja tomusokeri kulhossa. Vatkaa seos kiinteäksi ja kääntele mehu joukkoon. Vatkaa vielä hetki. Lusikoi seos pursotinpussiin ja pane jääkaappiin tunniksi.
4. Kokoa jälkiruoka. Pane lemoncurd pursotinpussiin, jossa on pieni tylla. Pursota juustokakkuseosta pieniksi keoiksi kuuteen lasiin. Pursota ympärille kekoja lemoncurdista. Sirottele päälle pähkinämurua ja koristele sitruunamelissalla.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Muista tehdä ajoissa simaa!
Tänä vuonna pääsiäinen ja vappu ovat niin lähekkäin, että sima on laitettava käymään heti pääsiäisen jälkeen. Katso perinteisen siman ohje ja maistuvat makuvaihtoehdot.

Hilloa pakastemarjoista
Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia
Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla
Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?
Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut
Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.