Pavlovakranssi greippihunnulla

Makean marengin ja happaman greipin makuyhdistelmä on vastustamaton. Pavlovakranssi greippihunnulla sopii jälkiruoaksi kaikkiin juhliin.

8–10 hengelle

noin 2 tuntia

Arviot (20 kpl)

Ainekset

Pavlova
4 munanvalkuaista
2 ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 rkl maissitärkkelystä
1 tl omenasiiderietikkaa

Greippicurd
¾ dl tuorepuristettua greippi- tai verigreippimehua
2 rkl tuorepuristettua sitruunamehua
1 kananmuna
1 ½ dl Dansukker Hillosokeria
50 g voita

Pinnalle
1 greippi tai verigreippi
½ tl jauhettua kardemummaa
1 rkl Dansukker Tomusokeria tai Luomutomusokeria

Koristeluun
2 dl kuohukermaa
rouhittuja pistaasipähkinöitä

Ohjeet

1. Kuumenna uuni 125° C. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää vatkatessa vähitellen puolet sokerista. 5 minuutin vatkaamisen jälkeen lisää loput sokerista ja vaniljasokeri. Vatkaa vielä 5 minuuttia. Kääntele joukkoon maissitärkkelys ja etikka.

2. Piirrä leivinpaperin nurjalle puolelle noin 22 cm:n ympyrä ja pane paperi uunipellille. Pursota tai lusikoi noin 10 marenkihuippua ympyrän muotoon. Tee lusikalla jokaiseen pieni syvennys. Paista uunin alatasolla noin 1 ½ tuntia. Sammuta uuni. Anna marengin kuivua uuninluukku raollaan.

3. Valmista greippicurd. Sekoita mehut, kananmuna ja hillosokeri kattilassa. Anna kiehua koko ajan sekoittaen kunnes seos paksuuntuu. Ota kattila liedeltä ja sekoita joukkoon voi.

4. Fileoi greippi ja laita lohkot kulhoon. Sekoita joukkoon kardemumma ja tomusokeri.

5. Vatkaa kerma vaahdoksi. Valuta pavlovakranssin pinnalle greippitahna. Lusikoi päälle kermavaahtonokareita ja greippilohkoja. Koristele pistaasipähkinärouheella.

 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Paras sitruunapiirakka marengilla

Sitrushedelmien aika

Monikäyttöiset sitrukset antavat pirteää makua erilaisiin leivonnaisiin, jälkiruokiin, ruokiin, juomiin, hilloihin ja marmeladeihin.

Hillo pakastemarjoista

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Appelsiinibroileri

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Mausteinen Muscovadokahvi

Kuumaa juomaa

Kuumat juomat maistuvat talvipakkasella. Klikkaa erilaisten tee-, kahvi- ja kaakaojuomien resepteihin.

Amerikkalaiset pannukakut

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Mustikka-kauramuffinit

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.