Ainekset
1 kg punajuuria
2 isoa sipulia
1 keskikokoinen palsternakka
50 g voita
2 rkl Dansukker Fariinisokeria tai Tummaa Muscovadosokeria
1,2 l vettä
2 kasvisliemikuutiota
500 g perunoita
½–1 tl timjamia tai rakuunaa
mustapippuria myllystä
Pinnalle
smetanaa tai ranskankermaa
Ohjeet
Kuori ja paloittele punajuuret, sipulit ja palsternakka. Sulata voi kattilassa. Lisää joukkoon sokeri sekä paloitellut juurekset ja sipulit. Kääntele hetki. Lisää vesi, liemikuutiot ja kuoritut ja paloitellut perunat sekä mausteet.
Anna kiehua hiljalleen kannen alla noin 40–50 minuuttia, kunnes punajuuret ovat kypsiä. Soseuta sauvasekoittimella ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa ja kiehuvaa vettä tai kasvislientä.
Tarjoa seuraksi smetanaa tai ranskankermaa.
Vinkki!
Laita pinnalle nokare smetanaa tai ranskankermaa ja vedä veitsellä tai tikulla nokareen läpi, jotta saat kauniin sydänkuvion.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Muista tehdä ajoissa simaa!
Tänä vuonna pääsiäinen ja vappu ovat niin lähekkäin, että sima on laitettava käymään heti pääsiäisen jälkeen. Katso perinteisen siman ohje ja maistuvat makuvaihtoehdot.

Hilloa pakastemarjoista
Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia
Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla
Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?
Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut
Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.