Pienet pääsiäispuput

Pääsiäisenä pullat muotoillaan ja koristellaan sieviksi pääsiäispupuiksi.

10–15 kpl koosta riippuen

PT55M

1 tunti

Arviot (7 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

3 dl maitoa tai kahvikermaa
50 g tuorehiivaa
1 dl Dansukker Taloussokeria
1/2 tl suolaa
1 rkl kardemummaa
2 munaa
75 g sulatettua voita tai margariinia
n. 10 dl vehnäjauhoja

Voiteluun

1 muna

Koristeluun

3 dl Dansukker Tomusokeria
tilkka vettä
koristerakeita

Ohjeet

Lämmitä maito tai kerma kädenlämpöiseksi. Liuota joukkoon hiiva. Lisää sokeri, suola, munat ja sulatettu rasva. Vaivaa taikinaan vehnäjauhot.

Jaa taikina kahteen osaan ja ota toisesta vielä pieni osa pois korvia varten. Vaivaa taikina työlaudalla ja pyöritä tasapaksuiksi pötköiksi. Jaa pötköt tasakokoisiin osiin.

Pyöritä toisesta hieman suurempia ja toisesta pötköstä hieman pienempiä pullia. Laita pullat leivinpaperilla vuoratulle uunipellille isompi ja pienempi pulla vierekkäin ja muotoile kolmannesta taikinamäärästä pupuille korvat. Anna pullien kohota liinan alla noin puoli tuntia. Voitele munalla ja paista 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia. Anna pullien jäähtyä ja koristele.

Sekoita tomusokerin joukkoon vettä tippa kerrallaan, kunnes saat niin paksun tahnan, että se on jäykkää, mutta pursotettavaa. Leikkaa kertakäyttöisen pursotinpussin päähän aivan pieni reikä ja pursota pupuille silmät, viikset ja vaikkapa tyttöpupuille esiliina.
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Sima, perinteinen

Muista tehdä ajoissa simaa!

Tänä vuonna pääsiäinen ja vappu ovat niin lähekkäin, että sima on laitettava käymään heti pääsiäisen jälkeen. Katso perinteisen siman ohje ja maistuvat makuvaihtoehdot.

Hillo pakastemarjoista

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Appelsiinibroileri

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Itse tehty granola

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Amerikkalaiset pannukakut

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Mustikka-kauramuffinit

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.