Ainekset
2 ½ dl maitoa
25 g hiivaa
3 rkl Dansukker Fariinisokeria
1 tl suolaa
noin 6 dl sämpylä- tai vehnäjauhoja
½ dl oliiviöljyä
Täyte
300 g lohifileetä
1 tl suolaa
1 tl Dansukker Taloussokeria
½ ruukkua tilliä silputtuna
mustapippuria
150 g tuorejuustoa maun mukaan
1 rasia (85 g) babypinaatinlehtiä
1 tl muskottipähkinää
1 dl pinjansiemeniä
Vuoan voiteluun
40 g pehmeää voita tai margariinia
4 valkosipulin kynttä murskattuna
Pinnalle
1 rkl Dansukker Tummaa Siirappia
1 rkl vettä
Ohjeet
Kaada kädenlämpöinen maito sekoituskulhoon. Lisää murennettu hiiva, fariinisokeri, suola ja puolet jauhoista. Vatkaa seosta voimakkaasti. Lisää öljy ja loput jauhot ja alusta pehmeä, kulhon laidasta irtoava taikina. Peitä ja kohota kaksinkertaiseksi.
Leikkaa lohifilee nahkaa myötäillen ohuiksi, vinoiksi viipaleiksi. Mausta viipaleet suolalla, sokerilla, mustapippurilla ja tillisilpulla. Anna maustua taikinan kohoamisen ajan.
Jauhota työpöytä ja kauli tai taputtele kohonnut taikina noin 30 x 40 cm:n levyksi. Notkista tuorejuuston rakenne haarukalla sekoittaen ja levitä se taikinalevylle. Asettele huuhdotut pinaatinlehdet tuorejuuston päälle ja ripottele muskottipähkinää lehdille. Siirrä maustuneet lohiviipaleet pinaatinlehtien päälle ja ripottele pinjansiemenet lohiviipaleille. Rullaa levy ja paloittele.
Sekoita pehmeä rasva ja murskatut valkosipulin kynnet. Voitele vuoka (noin 32 x 22 cm) valkosipulivoilla ja laita rullat vuokaan lähelle tosiaan. Kohota. Voitele pinta siirappi-vesiseoksella ja paista uunissa 210 asteessa 20–25 minuuttia. Tarjoa lämpimänä.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Muista tehdä ajoissa simaa!
Tänä vuonna pääsiäinen ja vappu ovat niin lähekkäin, että sima on laitettava käymään heti pääsiäisen jälkeen. Katso perinteisen siman ohje ja maistuvat makuvaihtoehdot.

Hilloa pakastemarjoista
Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia
Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla
Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?
Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut
Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.