Piparipullat

Piparipullat kuuluvat jouluun. Niitä on hauska leipoa lasten kanssa. Aloita valmistamalla piparkakkutaikina jo edellisenä päivänä.

30 kpl

1 vrk + 1,5 tuntia

Arviot (77 kpl)

Ainekset

5 dl maitoa
50 g hiivaa
1–2 dl Dansukker Taloussokeria
1 rkl kardemummaa
1 tl suolaa
14–15 dl puolikarkeita vehnäjauhoja
150 g voita tai margariinia

Voiteluun
1 kananmuna

Piparkakkutaikina
1 dl Dansukker Tummaa siirappia
1 dl Dansukker Taloussokeria
1 ½ rkl piparkakkumaustetta
125 g voita tai margariinia
1 muna
4 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa

Pinnalle
Dansukker Tomusokeria

Ohjeet

Aloita valmistamalla piparkakkutaikina. Kiehauta siirappi, sokeri ja piparkakkumauste. Lisää rasva ja hämmennä, kunnes se on sulanut. Anna jäähtyä haaleaksi.

Lisää muna vatkaten. Lisää vehnäjauhot ja ruokasooda sekoittaen. Nosta piparkakkutaikina jääkaappiin yön yli.

Valmista pullataikina seuraavana päivänä.
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liuota joukkoon hiiva. Lisää sokeri, kardemumma, suola ja vehnäjauhot alustaen. Vaivaa taikinaa, kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Vaivaa joukkoon vielä sulatettu rasva. Anna taikinan kohota liinan alla lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

Ota piparkakkutaikina huoneenlämpöön ja kaulitse vehnäjauhoja apuna käyttäen suorakaiteen malliseksi levyksi. Ota piparkakkumuotilla kuvioita.

Vaivaa kohonnut pullataikina työpöydällä ja jaa tasakokoisiksi paloiksi. Pyöritä pikkupulliksi ja nosta leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Kohota pullia 10–15 minuuttia ennen paistoa. Voitele munalla. Laita päälle piparkakut. (Paista ylijääneet piparit ja herkuttele sellaisenaan.)

Paista 200-asteisessa uunissa, kunnes pullat ovat kauniin värisiä.
Ripottele pinnalle tomusokeria.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Paras sitruunapiirakka marengilla

Sitrushedelmien aika

Monikäyttöiset sitrukset antavat pirteää makua erilaisiin leivonnaisiin, jälkiruokiin, ruokiin, juomiin, hilloihin ja marmeladeihin.

Hillo pakastemarjoista

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Appelsiinibroileri

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Mausteinen Muscovadokahvi

Kuumaa juomaa

Kuumat juomat maistuvat talvipakkasella. Klikkaa erilaisten tee-, kahvi- ja kaakaojuomien resepteihin.

Amerikkalaiset pannukakut

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Mustikka-kauramuffinit

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.