Ainekset
1 dl rypsiöljyä
2 dl Dansukker Fariinisokeria tai Luomufariinisokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
3 munaa
½ dl Dansukker Tummaa siirappia
7 dl vehnäjauhoja
1 rkl leivinjauhetta
2 tl inkivääriä
2 tl kanelia
1 tl neilikkaa
½ tl jauhettua muskottipähkinää
TAI 2–3 rkl piparkakkumaustetta
Ohjeet
Kuumenna uuni 175 asteeseen.
Yhdistä öljy, sokerit, munat ja siirappi isossa kulhossa. Sekoita keskenään jauhot ja leivontamausteet toisessa kulhossa ja lisää munaseokseen. Jaa taikina kahteen osaan ja muotoile molemmista tasaiset taikinarullat. Painele rullia hieman tasaisemmaksi.
Paista uunissa 20 minuuttia. Anna jäähtyä noin 10 minuuttia. Leikkaa vinoviipaleiksi ja nosta takaisin uunipellille. Paista vielä 5–7 minuuttia kummaltakin puolelta. Sammuta uuni ja anna keksien kuivua 2 tuntia jälkilämmöllä.
Vinkki!
Koristele keksit suklaapursotuksilla.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Joulun parhaat kahvikakut
Mehevät kuivakakut, kuten taatelikakku, maustekakku, hedelmäkakku, piimäkakku ja suklaakakku, kuuluvat ehdottomasti joulun perinteisiin leivonnaisiin. Leivo herkullinen joulukakku omaan kahvipöytään tai anna lahjaksi!
Leivo maistuvat joululeivät
Joulun kalapöytä ja myöhäisillan kinkkuvoileipä kaipaavat seurakseen itse leivottua saaristolaisleipää tai joululimppua, joita perinteinen Tumma siirappi mehevöittää. Tuoksuva leipä on myös toivottu joulutuliainen.
Itse tehdyt joulumakeiset
Jouluun kuuluvat itse tehdyt fudget, kermatoffeet, marmeladit, tryffelit, minttusuklaat, karamellit ja paahdetut mantelit. Omaan herkutteluun tai lahjaksi ystävälle!
Ruokalahjaideat
Yllätä ystävä, hurmaa anoppi tai ilahduta naapuria itse tehdyllä ruokalahjalla! Hyviä ideoita ovat kahvikakut, leivät, hillot, mehut, kaakao-ainekset, makeiset, naposteltavat, keksit ja pikkuleipäainekset purkissa.
Herkkuja joulupöytäään
Parasta joulussa on ruoka! Graavilohta, kinkkua, kalkkunaa, lanttulaatikkoa, silliä – mitä herkkuja sinun joulupöydässäsi tarjotaan?
Joulujuomat
Lämmin glögi punaviinillä tai mehulla ja suklainen kaakao runsaasti koristeltuna maistuvat jo ennen joulua, joulunpyhinä ja joulun jälkeen talven jatkuessa.