Ainekset
300 g raastettua mantelimassaa
1 munanvalkuainen
2 maustemitallinen kanelia
Täyte
150 g tummaa suklaata
1/2 dl Dansukker Tummaa Muscovadoa
1 tl piparkakkumaustetta
50 g voita
Koristeluun
noin 100 g tummaa suklaata
1 rkl öljyä
Ohjeet
Sekoita raastettu mantelimassa ja kaneli kulhossa. Lisää valkuainen ja sekoita kiinteäksi seokseksi. Nosta taikinasta nokareita leivinpaperilla vuoratulle pellille. Paista uunin keskiosassa 150 asteessa noin 15 minuuttia. Poista pikkuleivät pelliltä ja anna jäähtyä ritilällä.
Murra suklaa paloiksi ja pane palat kulhoon. Sulata vesihauteessa. Lisää sokeri ja piparkakkumauste. Lisää voi. Anna jäähtyä. Vatkaa voimakkaasti sähkövatkaimella. Levitä täyte pikkuleiville. Pane pikkuleivät pakastimeen 15 minuutiksi.
Murra suklaa paloiksi, pane suklaapalat ja öljy kulhoon ja sulata vesihauteessa. Kasta pikkuleipien täyte suklaaseen.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Joulun parhaat kahvikakut
Mehevät kuivakakut, kuten taatelikakku, maustekakku, hedelmäkakku, piimäkakku ja suklaakakku, kuuluvat ehdottomasti joulun perinteisiin leivonnaisiin. Leivo herkullinen joulukakku omaan kahvipöytään tai anna lahjaksi!
Leivo maistuvat joululeivät
Joulun kalapöytä ja myöhäisillan kinkkuvoileipä kaipaavat seurakseen itse leivottua saaristolaisleipää tai joululimppua, joita perinteinen Tumma siirappi mehevöittää. Tuoksuva leipä on myös toivottu joulutuliainen.
Itse tehdyt joulumakeiset
Jouluun kuuluvat itse tehdyt fudget, kermatoffeet, marmeladit, tryffelit, minttusuklaat, karamellit ja paahdetut mantelit. Omaan herkutteluun tai lahjaksi ystävälle!
Ruokalahjaideat
Yllätä ystävä, hurmaa anoppi tai ilahduta naapuria itse tehdyllä ruokalahjalla! Hyviä ideoita ovat kahvikakut, leivät, hillot, mehut, kaakao-ainekset, makeiset, naposteltavat, keksit ja pikkuleipäainekset purkissa.
Herkkuja joulupöytäään
Parasta joulussa on ruoka! Graavilohta, kinkkua, kalkkunaa, lanttulaatikkoa, silliä – mitä herkkuja sinun joulupöydässäsi tarjotaan?
Joulujuomat
Lämmin glögi punaviinillä tai mehulla ja suklainen kaakao runsaasti koristeltuna maistuvat jo ennen joulua, joulunpyhinä ja joulun jälkeen talven jatkuessa.