Ainekset
Kakkupohja
5 dl vehnäjauhoja
2 tl kanelia
1 tl inkivääriä
1 tl jauhettua kardemummaa
ripaus suolaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
1 vaniljatangon siemenet
200 g voita
1,5 dl Dansukker Fariinisokeria
1,5 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
3 isoa kananmunaa
0,5 dl Dansukker Tummaa siirappia
2 dl piimää
Piparkakkukreemi
100 g voita (huoneenlämpöistä)
5 dl Dansukker Tomusokeria
250 g mascarponejuustoa
2 tl piparkakkumaustetta
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
Lisäksi
piparkakkuja
eukalyptuksen oksia
Ohjeet
Kakkupohja
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen.
2. Pingota kahden kakkuvuoan (halk. 18 cm) pohjalle leivinpaperi ja voitele reunat.
3. Mittaa ja siivilöi kaikki kuivat aineet isoon kulhoon, lisää vaniljansiemenet ja sekoita kunnolla.
4. Mittaa huoneenlämpöinen voi toiseen isoon kulhoon sokereiden kanssa.
5. Vatkaa voi ja sokerit kuohkeaksi ja lisää kananmunat vaahtoon yksi kerrallaan koko ajan vatkaten. Vatkaa lopuksi joukkoon myös siirappi.
6. Lisää jauhoseosta ja piimää vuorotellen voi-sokerivaahtoon, kunnes taikina on tasaista. Sekoita aina välissä kunnolla.
7. Jaa taikina kakkuvuokiin ja paista uunin alatasolla noin 35–40 minuuttia.
8. Tarkista kypsyys puutikulla: kakku on valmis, kun tikkuun ei jää taikinaa.
Piparkakkukreemi
1. Vatkaa huoneenlämpöinen voi monitoimikoneessa vaaleaksi (noin 2 minuuttia), lisää tomusokeri 1 dl kerrallaan ja vatkaa kunnolla sekaisin (noin 2 minuuttia). Kreemi on hiukan ryynimäistä aluksi, mutta tasoittuu, kun lisäät tuorejuuston.
2. Lisää mascarpone ja vatkaa miedolla teholla, kunnes juusto on kunnolla sekoittunut voin ja tomusokerin sekaan.
3. Lisää mausteet ja käännä monitoimikoneen teho suuremmalle ja vatkaa vähintään 3 minuuttia, niin kauan kunnes seos on kuohkeaa ja vaaleaa. Varo kuitenkin vatkaamasta liikaa ettei seos juoksetu.
Kakun kokoaminen
1. Leikkaa kakut kahteen osaan, saat yhteensä 4 kerrosta.
2. Kokoa kakku toiseen vuoista, jossa paistoit sen.
3. Pingota kakkuvuoan pohjalle leivinpaperi ja leikkaa myös reunoille leivinpaperi.
4. Jaa kreemi 4 osaan (3 osaa kakun väliin ja 1 osa säästetään kuorruttamiseen).
5. Aseta ensimmäinen kerros kakkua kakkuvuoan pohjalle, lisää kreemi ja tasoita, lisää seuraava kakkukerros ja toista täyttö, kunnes kakku on koottu.
6. Peitä ja laita kakku muutamaksi tunniksi tai yön yli jääkaappiin tekeytymään.
7. Irrota kakku vuoasta ja levitä loput kreemistä kakun päälle ja sivuille.
8. Koristele kakku piparkakuilla ja eukalyptuksen oksilla.
Vinkki!
Voit paistaa kakun myös yhdessä vuoassa, mutta silloin paistoaika pitenee ainakin tuntiin. Jos sinulla on vain yksi iso (22–24 cm) vuoka, voit paistaa kakun myös siinä, mutta kakusta tulee huomattavasti matalampi.
Resepti: Annin uunissa
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Joulun parhaat kahvikakut
Mehevät kuivakakut, kuten taatelikakku, maustekakku, hedelmäkakku, piimäkakku ja suklaakakku, kuuluvat ehdottomasti joulun perinteisiin leivonnaisiin. Leivo herkullinen joulukakku omaan kahvipöytään tai anna lahjaksi!
Leivo maistuvat joululeivät
Joulun kalapöytä ja myöhäisillan kinkkuvoileipä kaipaavat seurakseen itse leivottua saaristolaisleipää tai joululimppua, joita perinteinen Tumma siirappi mehevöittää. Tuoksuva leipä on myös toivottu joulutuliainen.
Itse tehdyt joulumakeiset
Jouluun kuuluvat itse tehdyt fudget, kermatoffeet, marmeladit, tryffelit, minttusuklaat, karamellit ja paahdetut mantelit. Omaan herkutteluun tai lahjaksi ystävälle!
Ruokalahjaideat
Yllätä ystävä, hurmaa anoppi tai ilahduta naapuria itse tehdyllä ruokalahjalla! Hyviä ideoita ovat kahvikakut, leivät, hillot, mehut, kaakao-ainekset, makeiset, naposteltavat, keksit ja pikkuleipäainekset purkissa.
Herkkuja joulupöytäään
Parasta joulussa on ruoka! Graavilohta, kinkkua, kalkkunaa, lanttulaatikkoa, silliä – mitä herkkuja sinun joulupöydässäsi tarjotaan?
Joulujuomat
Lämmin glögi punaviinillä tai mehulla ja suklainen kaakao runsaasti koristeltuna maistuvat jo ennen joulua, joulunpyhinä ja joulun jälkeen talven jatkuessa.