Ainekset
200 g voita tai margariinia
1 1/2 dl Dansukker Taloussokeria
1 1/2 dl Dansukker Tummaa siirappia
2 tl kanelia
2 tl kardemummaa
2 tl inkivääriä
2 tl neilikkaa
2 tl pomeranssin kuorta
2 munaa
1 1/2 tl soodaa
1/2 tl suolaa
n. 9 dl vehnäjauhoja
Ohjeet
Kiehauta margariini, siirappi, sokeri ja mausteet kattilassa. Anna jäähtyä. Vatkaa joukkoon munat. Yhdistä loput ainekset ja sekoita ne taikinaan. Anna maustua yön yli viileässä. Kauli taikina n. ½ cm:n paksuiseksi levyksi jauhotetulla pöydällä. Leikkaa siitä kaavojen mukaisesti piparkakkutalon osat. Jäljelle jäävästä taikinasta voit itse hahmotella pihapiirin osia ja alustan. Paista isompia osia noin 15 minuuttia ja pienempiä noin 10 minuuttia 200°:ssa. Liimaa jäähtyneet osat sulatetulla sokerilla taloksi ja korista tomusokeri-vesiseoksella.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Muista tehdä ajoissa simaa!
Tänä vuonna pääsiäinen ja vappu ovat niin lähekkäin, että sima on laitettava käymään heti pääsiäisen jälkeen. Katso perinteisen siman ohje ja maistuvat makuvaihtoehdot.

Hilloa pakastemarjoista
Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia
Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla
Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?
Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut
Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.