Pistaasi-ruususemifreddo

Pistaasi-ruususemifreddo hurmaa keväisenä juhlatarjottavana, jonka voi valmistaa pakastimeen etukäteen. Italialainen jäädytetty jälkiruokaherkku maustetaan ruusuvedellä ja pistaasipähkinöillä.

10–12 annosta

PT25M

30 min + 4–5 tuntia

Arviot (8 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

2 kananmunaa
1 dl Dansukker Glukoosisiirappia
4 dl vispikermaa
250 g mascarponetuorejuustoa
2 rkl ruusuvettä (tai appelsiinimehua)
1 dl suolaamattomia pistaasipähkinöitä rouhittuina

Koristeluun
3 rkl suolaamattomia pistaasipähkinöitä rouhittuina
syötäviä kukkia

Ohjeet

1. Erottele kananmunan keltuaiset ja valkuaiset. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

2. Vaahdota myös keltuaiset ja lisää loppuvaiheessa glukoosisiirappi joukkoon.

3. Mittaa kerma ja mascarpone samaan kulhoon ja vatkaa tasaiseksi vaahdoksi.

4. Yhdistä kaikki vaahdot ja mausta seos ruusuvedellä. Kääntele lopuksi joukkoon pistaasirouhe.

5. Kaada seos leivinpaperoituun suorakaiteen muotoiseen vuokaan (esim. 1,5–2 l vetoinen leipävuoka) ja tasoita pinta.

6. Pakasta vähintään 4–5 tuntia tai yön yli.

7. Ota semifreddo jääkaapista huoneenlämpöön 10 minuuttia ennen kumoamista. Kumoa semifreddo tarjoiluvadille ja koristele pistaasipähkinöillä ja syötävillä kukilla.

 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Sima, perinteinen

Muista tehdä ajoissa simaa!

Tänä vuonna pääsiäinen ja vappu ovat niin lähekkäin, että sima on laitettava käymään heti pääsiäisen jälkeen. Katso perinteisen siman ohje ja maistuvat makuvaihtoehdot.

Hillo pakastemarjoista

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Appelsiinibroileri

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Itse tehty granola

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Amerikkalaiset pannukakut

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Mustikka-kauramuffinit

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.