Pistaasitäytteinen joulupulla

Muheva pistaasitäytteinen joulupulla maistuu kaikenikäisille. Muotoile juhlapullasta kranssi tai veikeä joulukoriste.

12 annosta

2 tuntia

Arviot (9 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Murotaikina
50 g huoneenlämpöistä voita tai margariinia
3 rkl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
½ kananmunaa
1 ¾ dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
½ tl kanelia

Pullataikina
2 ½ dl maitoa
1 dl Dansukker Taloussokeria
2 tl kardemummaa
¾ tl suolaa
noin 7 dl vehnäjauhoja
1 pussi (11 g) kuivahiivaa
100 g huoneenlämpöistä voita tai margariinia

Täyte
70 g pistaasipähkinöitä ilman kuorta
75 g huoneenlämpöistä voita
2 dl Dansukker Tomusokeria
1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
1 pienen luomusitruunan kuoriraaste
(vihreää elintarvikeväriä)

Voiteluun ja pinnalle
½ kananmunaa
2 rkl Dansukker Rapeaa Raesokeria

Viimeistelyyn
1 ½ dl Dansukker Tomusokeria
1–2 rkl sitruunamehua

Ohjeet

1. Murotaikina: Vatkaa huoneenlämpöinen rasva ja sokeri kuohkeaksi. Vispaa kananmunan rakenne rikki ja lisää puolet siitä rasva-sokerivaahtoon. (Käytä loppu kananmunasta pullan voiteluun.) Lisää vaahtoon jauhot, joihin leivinjauhe ja kaneli on sekoitettu. Kääräise taikina kelmuun ja laita jääkaappiin.

2. Pullataikina: Lämmitä maito 42 asteeseen. Lisää sokeri, kardemumma ja suola. Sekoita kuivahiiva jauhoihin ja lisää 2/3 jauhoista nesteeseen ja vatkaa taikinaa voimakkaasti. Lisää pehmeä rasva ja loput jauhot ja alusta kulhon laidasta irtoava kimmoisa taikina. Peitä ja kohota kaksinkertaiseksi.

3. Täyte: Hienonna pistaasipähkinät veitsellä tai teholeikkurilla. Sekoita voi ja sokerit, lisää pistaasirouhe, sitruunankuoriraaste ja vihreää elintarvikeväriä halutessasi.

4. Kumoa pullataikina jauhotetulle työpöydälle ja kauli taikina 50 x 35 cm hiukan kolmion malliseksi levyksi. Levitä täyte ja rullaa leveämmästä päästä alkaen. Siirrä rulla leivinpaperoidulle pellille ja mutkittele se haluamaasi muotoon. Peitä ja kohota.

5. Kauli murotaikina 5 mm vahvuiseksi levyksi ja painele muotilla tähtiä.

6. Voitele kohonnut pulla kananmunalla ja leikkaa pintaan saksilla pikkuviiltoja, ripottele raesokeria pinnalle. Koristele murotaikinatähdillä.

7. Paista uunissa 190 asteessa 18–20 minuuttia.

8. Viimeistele haaleaksi jäähtynyt joulupulla tomusokerista ja sitruunamehusta sekoitetulla kuorrutuksella.

Vinkki!
Muotoile pyöreäksi kranssiksi tai veikeästi joulukoristeen tai -kuusen muotoon.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Paras sitruunapiirakka marengilla

Sitrushedelmien aika

Monikäyttöiset sitrukset antavat pirteää makua erilaisiin leivonnaisiin, jälkiruokiin, ruokiin, juomiin, hilloihin ja marmeladeihin.

Hillo pakastemarjoista

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Appelsiinibroileri

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Mausteinen Muscovadokahvi

Kuumaa juomaa

Kuumat juomat maistuvat talvipakkasella. Klikkaa erilaisten tee-, kahvi- ja kaakaojuomien resepteihin.

Amerikkalaiset pannukakut

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Mustikka-kauramuffinit

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.