Porkkanamarmeladi

Porkkana saa seurakseen aprikooseja, sitruksia ja inkivääriä tässä oranssissa marmeladissa.

PT1H

1 tunti 20 minuuttia

Arviot (0 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

1 kg porkkanoita
2 rkl raastettua inkivääriä
2 dl vettä
200 g kuivattuja aprikooseja
1 uomusitruuna
3 luomuappelsiinia
2 dl Dansukker Fariinisokeria
330 g Dansukker Hillo-marmeladisokeria
(tai 500 g Dansukker Hillosokeria)

Ohjeet

Kuori ja raasta porkkanat ja pala tuoretta inkivääriä. Pese sitruuna ja appelsiinit huolellisesti. Lisää hedelmien raastettu kuori porkkanaraasteen joukkoon kattilaan.

Lisää vesi, lohkoiksi leikatut hedelmät sekä fariinisokeri. Keitä hiljalleen noin tunnin ajan, kunnes porkkana on pehmeää. Sekoita välillä ja lisää tarvittaessa vettä.

Soseuta seos tehosekoittajassa. Kaada sose uudelleen kattilaan. Lisää hillo-marmeladisokeri ja kuumenna kiehuvaksi ja keitä pari minuuttia. Jaa puhtaisiin, kuumiin tölkkeihin ja sulje kansilla.

Vinkki
Tarjoa porkkanamarmeladia porkkanaleivän kanssa. Lisää ½ litran sämpylätaikinaan ½ dl Dansukker Leipäsiirappia ja noin 5 dl porkkanaraastetta. Kohota taikina ja painele se uunipannulle. Leikkaa levy taikinapyörällä ruudukoksi ja paista 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Sima, perinteinen

Muista tehdä ajoissa simaa!

Tänä vuonna pääsiäinen ja vappu ovat niin lähekkäin, että sima on laitettava käymään heti pääsiäisen jälkeen. Katso perinteisen siman ohje ja maistuvat makuvaihtoehdot.

Hillo pakastemarjoista

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Appelsiinibroileri

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Itse tehty granola

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Amerikkalaiset pannukakut

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Mustikka-kauramuffinit

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.