Ainekset
600 g kurpitsaa
50 g voita tai margariinia
1 rkl Dansukker Ruokokidesokeria
3/4 l maitoa
1/4–1/2 tl muskottipähkinää
1 valkosipulinkynsi puserrettuna
1 tl suolaa
1/2 tl pippuria
(vaaleaa suurustejauhetta)
Ohjeet
Pilko kurpitsa pieniksi paloiksi. Sulata rasva kattilassa ja ruskista kurpitsapalat kevyesti. Lisää ruokosokeri ja anna sen sulaa. Lisää maito sekoittaen.
Lisää valkosipuli, muskottipähkinä, suola ja pippuri. Anna kiehua hiljaa kannen alla 20 minuuttia. Soseuta keitto tehosekoittimella tai puserra siivilän läpi. Maista, ja lisää tarvittaessa mausteita. Tarjoile keitto lämpimänä leivän kanssa.
Vinkki!
Jos haluat paksumman keiton, vähennä maidon määrää tai suurusta keitto.
Vinkki!
Jos kurpitsaa on jäänyt paljon tähteeksi, voit pilkkoa sen kuutioiksi, kiehauttaa kuutiot ja pakastaa ne. Voit myös soseuttaa kiehautetut kurpitsakuutiot tehosekoittimella ennen pakastamista.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Joulun parhaat kahvikakut
Mehevät kuivakakut, kuten taatelikakku, maustekakku, hedelmäkakku, piimäkakku ja suklaakakku, kuuluvat ehdottomasti joulun perinteisiin leivonnaisiin. Leivo herkullinen joulukakku omaan kahvipöytään tai anna lahjaksi!
Leivo maistuvat joululeivät
Joulun kalapöytä ja myöhäisillan kinkkuvoileipä kaipaavat seurakseen itse leivottua saaristolaisleipää tai joululimppua, joita perinteinen Tumma siirappi mehevöittää. Tuoksuva leipä on myös toivottu joulutuliainen.
Itse tehdyt joulumakeiset
Jouluun kuuluvat itse tehdyt fudget, kermatoffeet, marmeladit, tryffelit, minttusuklaat, karamellit ja paahdetut mantelit. Omaan herkutteluun tai lahjaksi ystävälle!
Ruokalahjaideat
Yllätä ystävä, hurmaa anoppi tai ilahduta naapuria itse tehdyllä ruokalahjalla! Hyviä ideoita ovat kahvikakut, leivät, hillot, mehut, kaakao-ainekset, makeiset, naposteltavat, keksit ja pikkuleipäainekset purkissa.
Herkkuja joulupöytäään
Parasta joulussa on ruoka! Graavilohta, kinkkua, kalkkunaa, lanttulaatikkoa, silliä – mitä herkkuja sinun joulupöydässäsi tarjotaan?
Joulujuomat
Lämmin glögi punaviinillä tai mehulla ja suklainen kaakao runsaasti koristeltuna maistuvat jo ennen joulua, joulunpyhinä ja joulun jälkeen talven jatkuessa.