Ainekset
4 ankan rintapalaa
600–700 g pieniä, hyvin pestyjä perunoita
1 purjo viipaloituna
2 tomaattia paloina
250–300 g pekonia paloina
1 rkl Dansukker Ruokokidesokeria
3 dl kasvislientä
Kypsennysliemi
1 pullo (70 cl) punaviiniä
1 1/2 dl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
1 dl balsamietikkaa
2 punasipulia lohkottuina
2–3 valkosipulinkynttä
1/2 tl jauhettua mustapippuria
2–3 tuoretta timjaminoksaa
2 lihaliemikuutiota
Kastike
3 dl kypsennyslientä
1/2–1 rkl Maizena-suurustetta
vettä
Ohjeet
Lämmitä uuni 200 asteeseen. Halkaise perunat ja pane ne uunivuokaan. Lisää purjo, tomaatit ja pekoni. Ripottele pinnalle ruokokidesokeri ja sekoita huolellisesti. Kaada päälle kasvisliemi. Paista uunin keskiosassa noin 30 minuuttia.
Sekoita kaikki kypsennysliemen ainekset padassa ja kiehauta. Lisää joukkoon ankan rintapalat ja anna hautua kannen alla noin 15 minuuttia. Ota liha padasta, kääri folioon ja pidä lämpimänä.
Mittaa 3 dl kypsennyslientä kattilaan ja kiehauta. Suurusta liemi ja anna kiehua hiljalleen 5 minuuttia.
Viipaloi ankanliha ja tarjoa uuniperunoiden ja kastikkeen kera. Koristele halutessasi tuoreilla mausteyrteillä.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Muista tehdä ajoissa simaa!
Tänä vuonna pääsiäinen ja vappu ovat niin lähekkäin, että sima on laitettava käymään heti pääsiäisen jälkeen. Katso perinteisen siman ohje ja maistuvat makuvaihtoehdot.

Hilloa pakastemarjoista
Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia
Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla
Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?
Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut
Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.