Puolukka-juustokakku

Leivo joulukahveille tai uudenvuodenjuhliin paistettu puolukka-juustokakku, jonka kaunis ja rapsakka filotaikinareunus ja appelsiini-puolukkakuorrute hurmaavat.

10 annosta

2 tuntia

Arviot (0 kpl)

Ainekset

Hilloke
1 dl appelsiinista puristettua mehua
¾ dl Dansukker Hillosokeria
2 dl pakastepuolukoita

Täyte
1 luomuappelsiini pestynä
400 g maustamatonta tuorejuustoa (rasvaa 21 %)
1 dl Dansukker Taloussokeria
2 rkl Dansukker Vaniljasokeria
1 rkl maissitärkkelystä
4 kananmunaa

Kakku
7 filotaikinalevyä (50x36 cm)
75 g voita tai margariinia sulatettuna
1 dl Dansukker Ruokokidesokeria
1 tl kanelia

Pinnalle
Dansukker Tomusokeria tai Luomutomusokeria

Ohjeet

1. Tee ensin hilloke: Mittaa appelsiinimehu ja hillosokeri kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä pari minuuttia. Lisää jäiset puolukat ja jatka keittämistä vielä toiset pari minuuttia. Jäähdytä.

2. Sulata filotaikina pakkauksen ohjeen mukaan. Lukitse leivinpaperi ø 23–24 cm:n irtopohjavuoan pohjalle ja voitele leivinpaperi ja vuoan sisäreuna.

3. Raasta appelsiinin oranssi kuori ohueksi, purista appelsiinista mehu. Vatkaa tuorejuusto, sokerit ja maissitärkkelys sileäksi. Lisää appelsiinimehu ja kuoriraaste sekä kananmunat huolellisesti sekoittaen.

4. Avaa täysin sulanut filotaikinarulla. Sekoita ruokokidesokeri ja kaneli.

5. Sipaise puolet filotaikinalevystä rasvasulalla, ripottele sokeri-kaneliseosta päälle, taita levy kahtia. Sipaise pintaan rasvasulaa ja ripottele päälle sokeri-kaneliseosta ja siirrä levy varoen vuokaan.

6. Jatka loppujen taikinalevyjen kanssa samoin ja aseta ne vuokaan limittäin niin, että vuoan ulkopuolelle jäävä reuna näyttää sahalaitaiselta. (Kääri jäljelle jääneet filotaikinalevyt muoviin, laita jääkaappiin ja käytä ne muutaman päivän kuluessa.)

7. Kaada täyte filotaikinan päälle vuokaan. Nosta filotaikinaliepeet vuoan sisäpuolelle reunaa kiertämään. Paista uunin alatasolla 160 asteessa 60–70 minuuttia. Jäähdytä hyvin.

8. Levitä puolukkahilloke juustopinnan päälle ja siivilöi kakun päälle tomusokeria. Tarjoa jälkiruokana tai kahvin kanssa.

Vinkki!
Paistettaessa irtopohjavuoat valuttavat hiukan rasvaa pohjan ja renkaan liitoskohdasta. Pane alumiinifolio tai leivinpaperi vuoan alle niin ettei rasva valu uunin pohjalle.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Maustekakku

Joulun parhaat kahvikakut

Mehevät kuivakakut, kuten taatelikakku, maustekakku, hedelmäkakku, piimäkakku ja suklaakakku, kuuluvat ehdottomasti joulun perinteisiin leivonnaisiin. Leivo herkullinen joulukakku omaan kahvipöytään tai anna lahjaksi!

Mallasleipä

Leivo maistuvat joululeivät

Joulun kalapöytä ja myöhäisillan kinkkuvoileipä kaipaavat seurakseen itse leivottua saaristolaisleipää tai joululimppua, joita perinteinen Tumma siirappi mehevöittää. Tuoksuva leipä on myös toivottu joulutuliainen.

Jouluinen Rocky Road -piparifudge

Itse tehdyt joulumakeiset

Jouluun kuuluvat itse tehdyt fudget, kermatoffeet, marmeladit, tryffelit, minttusuklaat, karamellit ja paahdetut mantelit. Omaan herkutteluun tai lahjaksi ystävälle!

Brownie Mix purkissa

Ruokalahjaideat

Yllätä ystävä, hurmaa anoppi tai ilahduta naapuria itse tehdyllä ruokalahjalla! Hyviä ideoita ovat kahvikakut, leivät, hillot, mehut, kaakao-ainekset, makeiset, naposteltavat, keksit ja pikkuleipäainekset purkissa.

Granaattiomenalohi

Herkkuja joulupöytäään

Parasta joulussa on ruoka! Graavilohta, kinkkua, kalkkunaa, lanttulaatikkoa, silliä – mitä herkkuja sinun joulupöydässäsi tarjotaan?

Lumiukon kuuma kylpy

Joulujuomat

Lämmin glögi punaviinillä tai mehulla ja suklainen kaakao runsaasti koristeltuna maistuvat jo ennen joulua, joulunpyhinä ja joulun jälkeen talven jatkuessa.